Klasik Saint Honore Pastası

Klasik Saint Honore Pastası

Hazırlanış

Hazırlık:

Hamur karışımı
:

Bir tencerede suyu, tereyağını ve tuzu kaynatın. Unu ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tek tek yumurtaları ekleyin. Soğumaya bırakın, sonra karışımı yumuşak başlıklı krema torbasına doldurun. Alt katman:

Fırını 195 dereceye ayarlayın. Milföy hamuru dilimlerini üst üste koyun ve un serptiğiniz tezgahta, 2 milimetre kalınlığa gelene kadar açın. 22 santimetre çapında bir yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Çatalla hamura delikler açın. Açtığınız alt katmana 1 büyük ve 2 küçük yuvarlak hâlinde hamur karışımı koyun. Ayrıca pastanın yanına 20 tane hamur topu hazırlayın. Pasta altını ve topları kızarana ve hazır olana kadar 40 dakika pişirin. Chiboust kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Pasta kreması için sütle vanilya çekirdeklerini bir tencerede

Malzemeler

Hamur için:

  • 200 mililitre su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta

Alt katman için:

  • 5 adet milföy hamuru

Chiboust kreması:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 500 mililitre süt
  • 250 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı su

Karamel için:

  • 200 gram şeker

Benzer Tarifler