Klasik Saint Honore Pastası

Klasik Saint Honore Pastası
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 27 Eylül saat 08:05

Tarif

Hazırlık: 

Hamur Karışımı:

Bir tencerede suyu, tereyağını ve tuzu kaynatın. Unu ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tek tek yumurtaları ekleyin. Soğumaya bırakın, sonra karışımı yumuşak başlıklı krema torbasına doldurun.

Alt Katman:

Fırını 195 dereceye ayarlayın. Milföy hamuru dilimlerini üst üste koyun ve un serptiğiniz tezgahta, 2 milimetre kalınlığa gelene kadar açın. 22 santimetre çapında bir yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Çatalla hamura delikler açın. Açtığınız alt katmana 1 büyük ve 2 küçük yuvarlak hâlinde hamur karışımı koyun. Ayrıca pastanın yanına 20 tane hamur topu hazırlayın. Pasta altını ve topları kızarana ve hazır olana kadar 40 dakika pişirin.

Chiboust Kreması:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Pasta kreması için sütle vanilya çekirdeklerini bir tencerede kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla 150 gram şekeri çırpın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte hazır olana kadar 5 dakika pişirin. Krema ılınana kadar bekleyin. Jelatini soğuk suya koyun. Bir kasede yumurta akını sertleşene kadar çırpın. 100 gram şekerle suyu 121 derecede kaynatın. Şekerli suyu yavaş yavaş yumurta akına dökün, karışımı soğuyup katılaşana kadar çırpın. Jelatini suda çözün ve pasta kremasına katın. Sonra bir kaşık yumurta akı ekleyin. Pasta kremasıyla kalan yumurta akını karıştırın. Chiboust kremasını yumuşak başlıklı krema torbasına doldurun.

Karamel:

Şekeri yavaş yavaş tencerede karamelize edin. Hamur toplarının üstünü karamele batırın ve karamelli kısım altta kalacak şekilde pişirme kağıdına koyun. Chiboust kremasını pastanın içine doldurun. Hamur toplarına küçük delikler açıp içlerine Chiboust kreması sıkın. Topların altını karamele batırın ve topları pastanın etrafına dizin. Kalan Chiboust kremasını pastanın üstüne sıkın.

Malzemeler

Hamur için:

  • 200 mililitre su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 gram un
  • 4 adet yumurta

Alt katman için:

  • 5 adet milföy hamuru

Chiboust kreması:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 500 mililitre süt
  • 250 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı su

Karamel için:

  • 200 gram şeker

Benzer Tarifler