İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Klasik Saint Honore Pastası

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Hamur karışımı
    :

    Bir tencerede suyu, tereyağını ve tuzu kaynatın. Unu ekleyin ve beş dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tek tek yumurtaları ekleyin. Soğumaya bırakın, sonra karışımı yumuşak başlıklı krema torbasına doldurun.
  2. Prev2/4Next

    Alt katman:

    Fırını 195 dereceye ayarlayın. Milföy hamuru dilimlerini üst üste koyun ve un serptiğiniz tezgahta, 2 milimetre kalınlığa gelene kadar açın. 22 santimetre çapında bir yuvarlak kesin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Çatalla hamura delikler açın. Açtığınız alt katmana 1 büyük ve 2 küçük yuvarlak hâlinde hamur karışımı koyun. Ayrıca pastanın yanına 20 tane hamur topu hazırlayın. Pasta altını ve topları kızarana ve hazır olana kadar 40 dakika pişirin.
  3. Prev3/4Next

    Chiboust kreması:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Pasta kreması için sütle vanilya çekirdeklerini bir tencerede kaynatın. Bir kasede yumurta sarısıyla 150 gram şekeri çırpın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alın ve iyice karıştırın. Pasta kremasını kaynatın ve kısık ateşte hazır olana kadar 5 dakika pişirin. Krema ılınana kadar bekleyin. Jelatini soğuk suya koyun. Bir kasede yumurta akını sertleşene kadar çırpın. 100 gram şekerle suyu 121 derecede kaynatın. Şekerli suyu yavaş yavaş yumurta akına dökün, karışımı soğuyup katılaşana kadar çırpın. Jelatini suda çözün ve pasta kremasına katın. Sonra bir kaşık yumurta akı ekleyin. Pasta kremasıyla kalan yumurta akını karıştırın. Chiboust kremasını yumuşak başlıklı krema torbasına doldurun.
  4. Prev4/4Next

    Karamel:

    Şekeri yavaş yavaş tencerede karamelize edin. Hamur toplarının üstünü karamele batırın ve karamelli kısım altta kalacak şekilde pişirme kağıdına koyun. Chiboust kremasını pastanın içine doldurun. Hamur toplarına küçük delikler açıp içlerine Chiboust kreması sıkın. Topların altını karamele batırın ve topları pastanın etrafına dizin. Kalan Chiboust kremasını pastanın üstüne sıkın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen