Tarif

Pirincinizi limon sulu ılık suda yarım saat bekletin. 2 tablet Knorr bulyonu, domates suyunu , şekeri ve sarımsağı derin bir sos kabında el blenderi yardımı ile iyice karıştırın.Dilerseniz karışıma acı biber de ekleyebilirsiniz. Teflon veya seramik kaplamalı pilav tencerenize sıvı beceli ekleyin ve süzdüğünüz pirinçleri harlı ateşte saydamlaşıncaya kadar kavurun.

Knorr tavuk bulyonlu domates suyu karışımını pirinçlerin üzerine ekleyin ve düşük ateşe alın, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sunumu için fesleğenleri ince ince doğrayın. Beyaz bir servis tabağına aldığınız pilavın üzerine taze lor peyniri, fesleğen ve kavrulmuş çörek otunu koyarak servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet Knorr tavuk bulyon
  • 3 su bardağı domates suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet Meksika biberi
  • 3 adet küp şeker
  • 3 kaşık eritilmiş margarin
  • 1 kade lor peyniri
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Benzer Tarifler