Tarif

İyice yıkadığınız pirinci limonlu suda 15 dakika bekletin.

Becel'i tavaya ekleyip eritin.

Pastırmalardan 8 dilimi ayırın ve gerisini çemeni ile ince ince doğrayın.

Pilav tenceresinde eritiğiniz becelin içerisine pastırmalı ilave edin ve 2 dakika kavurun, sarımsağı ilave edin .

Sıcak suyun içerisine bulyonları ilave edin ve bir çatal yardımı ile iyice eritin.

Bezelyeleri tencereye boşaltın ve hemen ardından pirinci ilave edin.

Bulyonlu suyu pirincin ve bezelyelerin üzerine ekleyin ve kapağını kapatın.

Düşük ateşte kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirdiğiniz pilavı ateşten alın ve kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin.

İnce kıydığınız taze naneyi pilava tahta bir kaşık yardımı ile iyice yedirin ve ayırdığınız pastırmaları üzerine serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 3 bardak su
  • 1 adet limon
  • 1 demet taze nane
  • 2 tablet Knorr et bulyon
  • 3 kaçık Becel Tereyağı Keyfi
  • 200 gram pastırma
  • 200 gram dondurulmuş bezelye
  • 2 diş sarımsak

Benzer Tarifler