Tarif

Derin bir kabın içerisine Knorr baharatlı sarımsaklı çeşniyi, yoğurdu, limon rendesini, limonun suyunu ve Becel tereyağ keyfini koyun ve homojen ve aynı renk oluncaya kadar iyice çırpın.

Bütün tavuğun gerisini ve kanatlarının uç kesmini kesin ve içinin dolgusu olan iç pilavı koyduktan sonra iyice bağlayın.

Bağladığınız tavuğu hazırlamış olduğunuz marinasyonun içine iyice bulayıp fırın torbasına yerleştirin.

Kalan marinasyonun içine soyulmuş ve iri bir şekilde doğranmış patatesleri ilave edin ve patatesleri de marinasyonun tamamı ile fırın torbasına yerleştirin.

180 dereceye ayarladığınız fırında 50 dakika pişirin ve patatesler ile servis edin.

Malzemeler

  • 1 bütün piliç
  • 1 paket Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi - Baharatlı Sarımsaklı
  • 500 gram patates
  • 2 kaşık sıvı margarin
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 ölçü iç pilav