Tarif

3 diş sarımsağı sıvı margarin ile kavurun ve domates suyunu ilave edin. 2 tablet Knorr Et Bulyon’u ekleyin. Üzerine bulguru ekleyin. Ayrı bir tavaya sıvı yağı ekleyin. Yağ ısındığında sırasıyla patlıcanları, patates, soğan, biber ve kabağı kızartın. Sebzelerin dış kısmı hafif renk aldığında yarısını tenceredeki bulgura ekleyin.15 dakika pişirin. Daha sonra 5 dakika dinlendirin.

Geniş bir tabağa aldığınız pilavın üzerine ayırdığınız sebzeleri ve taze fesleğeni ekleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet Knorr et bulyon
  • 3 su bardağı domates suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 1 adet küp küp doğranmış kabak
  • 1 adet küp küp doğranmış soğan
  • 1 adet küp küp doğranmış patlıcan
  • 1 adet küp küp doğranmış biber
  • 1 salkım çeri domates
  • 3 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 tutam taze fesleğen

Benzer Tarifler