Tarif

Pirinci limonlu ılık suda 15 dakika bekletin. Sıvı margarini tencereye koyup tel şehriyeleri iyice altın rengi olana kadar kavurun.

Tel şehriyeler kavrulduğunda pirinç, karabiber ve müskatı ekleyin. 2 tablet Knorr tavuk bulyonu 3 su bardağı sıcak su içinde eriterek tencereye ilave edin. Yarım adet limonun suyunu ekleyin. 25 dakika pişirin ve 5 dakika dinlendirin.

Servis tabağına aldığınız pilavı üzerine kavrulmuş tel şehriye ekleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 adet Knorr tavuk bulyon
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı müskat

Benzer Tarifler