Tarif

Kemer patlıcan ve kabağı verevine ince ince dilimleyin, patlıcan dilimlerinin üzerine tuz atın.

Kırmızı dolmalık biberin sap ve alt kısmını kesip biberi dümdüz olacak şekilde açın, çekirdeklerini ve beyaz damarımsı kısımları keserek temizleyin.

Yağlı kağıdı düz zemine serin.

Bir kasenin içine kıymayı koyup üzerine tuz, karabiber atıp hardalı ekleyin ve kaşık yardımıyla kıymayı iyice karıştırın.

Kıymayı yağlı kağıdın üzerine koyup, kıymanın üzerini de yağlı kağıtla örtün ve merdane yardımıyla hafifçe vurarak kıymayı kağıdın arasında inceltip birkaç kez de üzerinden geçerek tavaya sığacak büyüklükte açın.

Turşuyu hazırlamak için küçük bir tencerenin içine üzüm sirkesi, tuz ve toz şekeri koyup kısık ateşte, içindekiler eriyip, kaynamaya bırakın.

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve elma dilimi şeklinde dilimleyip bir kasenin içine koyun. İçindekiler eriyip sirke fokurdadığı zaman, karışımı soğanın üzerine döküp kasenin üzerini streç film ile kapatın ve bu şekilde sandviç hazır olana kadar bekletin.   

Izgara tavasını ocağa koyup ısınmaya bırakın.

Ayrı bir tavayı ocağa koyup ısıtın ve içine zeytinyağı dökün. Isınan tavaya patlıcan ve kabakları dizip yumuşayıp, hafif kahve renk alıncaya dek çevirerek pişirin.

Baget ekmeğini uzunlamasına keserek ikiye açın.

Patlıcan ve kabaklar piştiği zaman tavaya kırmızı dolmalık biberi koyup çevirerek yumuşayana dek pişirin.  

1 baş sarımsağı ortadan ikiye kesip yarısını tadını vermesi için biberin bulunduğu tavanın tabanına sürüp bırakın. Diğer yarısını da ızgara tavasının tabanına sürüp bırakın.

Pişen kırmızı dolmalık biberi tavadan alıp, tavaya biraz zeytinyağı dökün ve açtığınız kıymayı koyup bir yüzü pişince öteki yüzünü de çevirerek pişirin.

Isınmış ızgara tavasına ekmeği açık biçimde koyup tavanın izi hafif çıkıncaya dek ısıtın.

Köftenin bir yüzü pişip öteki yüzünü çevirdiğiniz zaman, ısınan ekmeği ızgara tavasından alıp yine açık biçimde köftenin üzerine koyun ve bir süre de bu şekilde köftenin lezzetini alması için beraberce pişirin.

Acı yeşil biberi uzunlamasına ince ince doğrayıp köftenin yanına koyup pişmeye bırakın.  

2 adet yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın ve ızgara tavasına döküp omlet gibi pişirin. Bu sırada sarımsağı tavadan alın.

Kars gravyer ve isli çerkes peynirini dilimleyin.

Omlet piştiği zaman ekmeği alıp açık biçimde üzerine kapatın ve tavayı ters çevirerek yumurtayı tavadan ayırın.

Yağlı kağıdı serip, üzerinde yumurta bulunan ekmeği koyun.

Yumurtalı ekmeğin üzerine köfteyi yerleştirip bir kanadına sırasıyla sebzeler, acı yeşil biber ve peynirleri yerleştirin.

İçindeki malzemelerin dağılmaması için yağlı kağıt yardımıyla ekmeği katlayarak kapatın ve yağlı kağıda sarıp sandviçi verev iki ya da üç parçaya kesin. Bu işlemden sonra etrafındaki yağlı kağıdı çıkartın.

Sandviçi servis edeceğiniz tabağa alın. Yanında hazırladığınız soğan turşusuyla beraber servis edin. 

Malzemeler

  • 0.5 adet kemer patlıcan
  • 0.5 adet kabak
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 0.5 adet baget ekmeği
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet acı yeşil biber
  • 4 dilim Kars gravyeri
  • 4 dilim İsli çerkez peyniri

Turşu için:

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet kırmızı soğan

Benzer Tarifler