Köfte ve Peynir Toplarıyla Hızlı Çorba

Köfte ve Peynir Toplarıyla Hızlı Çorba

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
• Bir tencerede 1,5 litre suyu kaynatın.
• Tavuk bulyonları içinde eritin. Sebzeler:
• Kabağı yıkayıp uçlarını kesin. Boylamasına dörde bölüp küçük dilimler hâlinde doğrayın.
• Havucu soyun. Boylamasına kesip küçük dilimler hâlinde doğrayın.
• Pırasayı halka halka doğrayıp yıkayın.
• Mantarları dilimleyin.
• Sebzeleri çorbaya ekleyip 15 dakika pişirin. Köfteler:
• Kıymayı tuz, karabiber ve İtalyan baharatlarıyla karıştırın.
• Küçük toplar hâline getirin.
• Buzdolabında değil, bir köşede bekletin. Çorbayı tamamlayın:
• Yaklaşık 15 dakika sonra köfteleri çorbaya ekleyip 6 dakika daha pişirin.
• Erişte ve fasulye filizlerini ekleyip 3 dakika daha pişirin.
• Çorbaya taze çekilmiş karabiberle lezzet katın. Peynir topları:
• Ekmekleri boylamasına kesip üstlerine peynir koyun.
• Maydanozu yıkayıp yapr

Malzemeler

  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı İtalyan bitkileri
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 250 gram mantar
  • 300 gram kıyma
  • 100 gram erişte
  • 50 gram fasulye filizi
  • 4 dilim tam tahıllı ekmek
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 5 dal maydanoz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Krema malzemeleri

  • 50 mililitre vanilyalı krema
  • 100 gram az yağlı yoğurt
  • 1 miktar çilek şurubu

Benzer Tarifler