Köfte ve Peynir Toplarıyla Hızlı Çorba

Köfte ve Peynir Toplarıyla Hızlı Çorba

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Bir tencerede 1,5 litre suyu kaynatın.
  • Tavuk bulyonları içinde eritin.

Sebzeler:

  • Kabağı yıkayıp uçlarını kesin. Boylamasına dörde bölüp küçük dilimler hâlinde doğrayın.
  • Havucu soyun. Boylamasına kesip küçük dilimler hâlinde doğrayın.
  • Pırasayı halka halka doğrayıp yıkayın.
  • Mantarları dilimleyin.
  • Sebzeleri çorbaya ekleyip 15 dakika pişirin.

Köfteler:

  • Kıymayı tuz, karabiber ve İtalyan baharatlarıyla karıştırın.
  • Küçük toplar hâline getirin.
  • Buzdolabında değil, bir köşede bekletin.

Çorbayı tamamlayın:

  • Yaklaşık 15 dakika sonra köfteleri çorbaya ekleyip 6 dakika daha pişirin.
  • Erişte ve fasulye filizlerini ekleyip 3 dakika daha pişirin.
  • Çorbaya taze çekilmiş karabiberle lezzet katın.

Peynir topları:

  • Ekmekleri boylamasına kesip üstlerine peynir koyun.
  • Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın, doğrayıp ekmeklerin üstüne serpin. Çorba için de bir miktar maydanoz ayırın.
  • Ekmekleri peynir eriyene kadar, yaklaşık 6 dakikalığına fırına verin.

Krema:

  • Kremayı bir bardağa dökün.
  • Az yağlı yoğurdu bardağa ekleyin.
  • Üstüne çilek şurubunu dökün.

Malzemeler

 

  • 2 adet tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı İtalyan bitkileri
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 250 gram mantar
  • 300 gram kıyma
  • 100 gram erişte
  • 50 gram fasulye filizi
  • 4 dilim tam tahıllı ekmek
  • 100 gram rendelenmiş eski peynir
  • 5 dal maydanoz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Krema malzemeleri

  • 50 mililitre vanilyalı krema
  • 100 gram az yağlı yoğurt
  • 1 miktar çilek şurubu

Benzer Tarifler