Tarif

Kök sebzeleri soyun ve eşit büyüklükte parçalar hâlinde kesin. Kekik, tuz, karabiber, biraz bal ve zeytinyağıyla çeşnilendirin. 200 dereceye ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

Fırını 170 dereceye düşürün. Somonu parçalara ayırın, tuz ve karabiberle çeşnileyin. Üzerine limon kabuğu rendesi ve yemişleri serpiştirin. Balığı 175 derecelik fırında kalınlığına göre değişecek şekilde 10-15 dakika pişirin.

Salatayı servise hazırlayın. Yeşillikleri tabağın dibine koyun. Körpe turpları, sonra da fırınlanmış kök sebzeleri yerleştirin. En üste de balığı koyun. Salata süslemesini üzerine serpiştirin.

Havuçlu ve zencefilli salata sosuyla servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gram somon
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 paket salata yeşilliği
  • 1 adet marul
  • 1 miktar körpe turp
  • 1 adet kıvırcık karalahana (isteğe bağlı)

Fırınlanmış kök sebzeler:

  • 1 adet tatlı patates
  • 1 yarım şalgam
  • 2 adet yabani havuç
  • 1 adet karnabahar
  • 25 mililitre zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Süslemek için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 miktar ayçiçeği çekirdeği
  • 1 miktar kenevir tohumu
  • 1 miktar kabak çekirdeği
  • 1 miktar susam

Benzer Tarifler