İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kök Sebzelerle Somonlu Salata

Oylama 0/5

Kök sebzeleri soyun ve eşit büyüklükte parçalar hâlinde kesin. Kekik, tuz, karabiber, biraz bal ve zeytinyağıyla çeşnilendirin. 200 dereceye ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

Fırını 170 dereceye düşürün. Somonu parçalara ayırın, tuz ve karabiberle çeşnileyin. Üzerine limon kabuğu rendesi ve yemişleri serpiştirin. Balığı 175 derecelik fırında kalınlığına göre değişecek şekilde 10-15 dakika pişirin.

Salatayı servise hazırlayın. Yeşillikleri tabağın dibine koyun. Körpe turpları, sonra da fırınlanmış kök sebzeleri yerleştirin. En üste de balığı koyun. Salata süslemesini üzerine serpiştirin.

Havuçlu ve zencefilli salata sosuyla servis edebilirsiniz.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain