Kolay Hamura Sarılı Somon

Kolay Hamura Sarılı Somon
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Pazar 19 Eylül saat 18:00 | Pazar 19 Eylül saat 18:25

Tarif

Lezzetli ıspanak, pişmiş kırmızı pesto sos ve limon

Fırını önden 220ºC'ye ısıtın. Soğanı soyup doğrayın ve orta ateşte büyük yapışmaz bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile koyun. Sarımsakları soyun, ince ince dilimleyin ve tavaya ekleyin. Ardından 10 dakika veya hepsi yumuşayana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. Ispanağı ekleyin, üzerini örtün ve 5 dakika pişirin, ardından kapağı kaldırın ve 5 dakika daha veya sıvı buharlaşana kadar pişirin. Güzelce çeşnilendirin.

Hamuru açın ve kağıdından ayırmadan bir fırın tepsisine koyun. 5 cm'lik bir kenar bırakarak ıspanağı yayın. Somon filetolarını 1 cm arayla üstüne koyun, ardından hamurun kenarlarını katlamanıza yardımcı olması için kağıdı kullanarak somonu iyice paketleyin ve üstünü açıkta bırakın. Yumurtaları çırpın ve açıkta kalan hamura fırçayla sürün, ardından fırının en alt rafında 15 dakika pişirin.

Bu arada pestoyu kalan yumurtayla çırpın. Süre dolduğunda tepsiyi çıkarın ve yumurta karışımını somon balığının üzerine ve boşluklara dökün. Son 15 dakika boyunca veya hamur altın rengi olana ve yumurta tamamen pişene kadar fırının alt rafına geri koyun. Üzerine sıkmak için limon dilimleri ile servis edin.

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ  YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

712kcal

46.4g

18g

37g

36g

6.9g

1.3g

2.7g

Malzemeler

  • 1 soğan
  • zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr donmuş ıspanak
  • 1 x 320 gr tereyağlı milföy hamuru
  • 4 x 130 gr somon filetosu, temizlenmiş, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş
  • 2 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 1 dolu çorba kaşığı kırmızı pesto
  • 1 limon

Benzer Tarifler