Kolay Karides Köri

Kolay Karides Köri
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 21 Ekim saat 23:55 | Cuma 22 Ekim saat 00:25

Tarif

Sarımsak, zencefil, taze kırmızı biber ve basit bir kabarık pirinç keki

Bir tutam deniz tuzu ile birlikte orta boy yapışmaz bir tavaya 1 su bardağı pirinç ve 2 su bardağı su ısıtıcısında kaynamış suyu (600ml) koyun. 10 dakika kaynatın, sonra düşük ısıda 5 dakika pişirin, böylece pirinç keki yapabilirsiniz.

Bu arada sarımsakları soyun ve biberleri ince ince dilimleyin. Zencefili soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyin ve 2 cm uzunluğunda dilimleyin. Hepsini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yüksek ateşte yapışmaz bir tavaya koyun ve 3 dakika karıştırın, ardından mango chutney’i ekleyin ve karıştırın.

Karışımın yarısını dikkatlice bir karıştırıcıya dökün, tavayı tekrar ateşe alın ve karidesleri ekleyin ve sosla pişirin. Karıştırıcıya yarım bardak su (150ml) ekleyin, yumuşayana kadar çekin. Ardından tekrar karideslerin olduğu tavaya dökün. 3 dakika köpürüp koyulaşmasına izin verin, ardından ocaktan alın ve yoğurdu karıştırın. Köriyi kabarık pirinç kekinizin üzerinde servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

385kcal

2.7g

1.3g

22.1g

72.2g

8.1g

1.4g

0.9g

Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinci (300 gr)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 taze acı biber
  • 4cm zencefil parçası
  • 1 demet taze soğan
  • zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı mangolu chutney
  • Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş 320 gr çiğ soyulmuş jumbo karides
  • 150 gr doğal yoğurt

Benzer Tarifler