Kolay Peri Peri Tavuk

Kolay Peri Peri Tavuk
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 12 Haziran saat 23:25 | Cumartesi 12 Haziran saat 23:50

Tarif

Sarımsak, füme kırmızı biber, harissa, nane ve elma patates dilimleri

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Soğanları soyun, dörde bölün ve geniş bir fırın tepsisine koyun. Bütün biberlere delik açın ve bütün olarak ekleyin. Soyulmamış sarımsağı ortasından ikiye bölün ve harissa, kırmızı biber, bir tutam deniz tuzu ve karabiber, 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tepsiye ekleyin

Tavuğun arkasını dikkatlice kesmek için büyük ve keskin bir bıçak kullanın, böylece onu düz bir şekilde açabilirsiniz. Tavuğu tepsiye koyun ve tamamen bu sosa bulayarak iyice karıştırın. Tavuğu göğüs tarafı yukarı bakacak şekilde doğrudan fırının üst tarafına, altında soğan tepsisi olacak şekilde yerleştirin. 1 saat boyunca veya tavuk altın rengi olana ve tamamen pişene kadar kızartın.

Patatesleri temizleyin, kalın dilimler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı yağ ve bir tutam baharatla karıştırın, ardından en büyük fırın tepsisine tek bir kat halinde dizin ve soğanın altına fırına koyun.

30 dakika sonra, soğan tepsisini fırından çıkarın ve tepside kalan suları tavuğun üstüne dökün. Patates dilimlerini sallayın ve kalan 30 dakika boyunca tavuğun alt katına yerleştirin.

Sos için, acı biberleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Yumuşak sarımsakların etini kabuklarının içinden sıkarak çıkarın. Ardından bu ikisini soğan, tepsideki tüm lezzetli sular, nane yapraklarının yarısı ve 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi ile bir karıştırıcıda karıştırın. Pürüzsüz olması için gerekirse biraz su ekleyin. Ardından güzelce çeşnilendirin. Tavuğu, patates dilimleri ve peri peri sosu, nane yaprakları ve kavrulmuş sarımsakla birlikte servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ FAT

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

501kcal

20.9g

4.9g

38.4g

42.2g

6.4g

0.8g

4.3g

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 10 adet taze karışık renkli biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı pembe harissa
  • 1 dolu tatlı kaşığı füme kırmızı biber
  • kırmızı şarap sirkesi
  • zeytinyağı
  • 1 x 1.5 kg serbest dolaşan bütün tavuk
  • 1.2 kg patates
  • 4 dal nane

Benzer Tarifler