İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kömür Izgarada Ahtapot

Oylama 0/5
Yağın yarısını ahtapotun üstüne sürün. Sıcak bir kömür ızgarasına yerleştirip metal bir tepsiyle üstünü kapatın. Bu sayede alevler yükselip ahtapotu közleyecektir. Tütsülü ızgara tadı elde etmek için böyle yapmanız gerek. 5 dakika sonra, ahtapotun rengi hoş bir pembeye dönünce ızgaradan alıp dinlendirin. Büyük bir tencerenin dibine biraz daha mısır özü yağı koyup karanfil, yıldız anason, kakule, tarçın ve karabiber ekleyin. Lezzetleri yağa geçene kadar kavurun. Soğanları ekleyip kapağını kapatın. Soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Toz köri, sarımsak, chili ve zencefili de ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

Hindistan cevizi kreması ve ahtapotu ekleyip 45 dakika daha, ahtapot yumuşayana kadar pişirin. Damak zevkinize göre çeşnilendirin. Servis için taze kişniş ekleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Kiran Jethwa