Kömür Izgarada Ahtapot

Kömür Izgarada Ahtapot

Tarif

Yağın yarısını ahtapotun üstüne sürün. Sıcak bir kömür ızgarasına yerleştirip metal bir tepsiyle üstünü kapatın. Bu sayede alevler yükselip ahtapotu közleyecektir. Tütsülü ızgara tadı elde etmek için böyle yapmanız gerek. 5 dakika sonra, ahtapotun rengi hoş bir pembeye dönünce ızgaradan alıp dinlendirin. Büyük bir tencerenin dibine biraz daha mısır özü yağı koyup karanfil, yıldız anason, kakule, tarçın ve karabiber ekleyin. Lezzetleri yağa geçene kadar kavurun. Soğanları ekleyip kapağını kapatın. Soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Toz köri, sarımsak, chili ve zencefili de ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

Hindistan cevizi kreması ve ahtapotu ekleyip 45 dakika daha, ahtapot yumuşayana kadar pişirin. Damak zevkinize göre çeşnilendirin. Servis için taze kişniş ekleyin.

Malzemeler

  • 1 adet büyük ahtapot
  • 500 mililitre mısır yağı
  • 500 mililitre Hindistan cevizi kreması
  • 1 tatlı kaşığı tarçın çubuğu
  • 2 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 adet yıldız anason
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil çili biberi
  • 3 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 demet kişniş

Benzer Tarifler