Körili Patlıcan Dolması

Körili Patlıcan Dolması

Tarif

Baharatlı demirhindi ve fıstık sosu, taze kişniş

Fırını önden 190ºC’ye ısıtın. Soğanı, sarımsağı ve zencefili soyun, kişniş sapları ve biberlerle birlikte (isterseniz çekirdeklerini temizleyebilirsiniz) bir mutfak robotuna koyun ve ince bir macun kıvamına gelene kadar çekin. Baharatları ve köri yapraklarını 25 x 35cm'lik bir tepsiye 2 yemek kaşığı yağ ile kısık ateşte koyun ve sürekli karıştırarak 1 dakika veya harika bir koku çıkana kadar pişirin. Ezmeyi ekleyin ve 5 dakika veya yumuşayana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. Fıstık ezmesi, mangolu chutney ve demirhindi ezmesini karıştırın, bir tutam deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin. Ardından bir kaseye sıyırın ve gerekirse macun kıvamına getirmek için biraz su ekleyin.

Ucuna kadar götürmeden patlıcanları uzunlamasına dörde bölün, ovalayın ve ezmeyle cömertçe doldurun, ardından tepsiye yerleştirin (normal patlıcan kullanıyorsanız, 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve ezmeyi aralarında sandviç yapın). Tepsiyi orta ateşe koyun ve arada çevirerek 5 dakika kızartın. Hindistan cevizi sütünü ekleyin, domatesleri kabaca doğrayın ve üzerine serpin, tuz ve karabiberle iyice çeşnilendirin ve kaynatın. Alüminyum folyo ile kapatın ve 40 dakika veya yoğunlaşıp azalana kadar kızartın. Yarısında folyoyu çıkarın. Damak zevkinize göre çeşnilendirin ve kişniş yapraklarını üzerine serpin.

Pirinç, papadum, yoğurt ve ekstra taze acı biber ile her zaman çok lezzetli olur.

İpucu
Önceden hazırlayıp ihtiyacınız olduğunda yeniden ısıtarak tüketmek için de lezzetli ve kullanışlı- gerekirse bir miktar su ile sulandırabilirsiniz.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 221
Yağ: 15.2 gr
Doymuş yağ: 5.6 gr
Protein: 6.7 gr
Karbonhidrat: 15.9 gr
Şeker: 12.9 gr
Tuz: 0.9 gr
Lif: 2.3 gr

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 cm’lik zencefil parçası
  • bir demet taze kişniş (15 gr)
  • 2 taze acı kırmızı biber
  • Her biri 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu, hardal tohumu, toz zerdeçal, garam masala, çemen out
  • 1 büyük avuç taze köri yaprağı
  • yer fıstığı yağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı parçalı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı mangolu chutney
  • 2 yemek kaşığı demirhindi ezmesi
  • 12 küçük patlıcan (toplam 800 gr)
  • 1 x 400 gr hafif hindistan cevizi sütü konservesi
  • 250 gr olgun, karışık renkli çeri domates

Benzer Tarifler