Kovboy Kurabiyeleri

Kovboy Kurabiyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 24 Ekim saat 08:20 | Pazar 24 Ekim saat 08:50

Tarif

Raf üst üçte birlik kısımda olacak şekilde fırını önden 175 dereceye ısıtın. Un, yulaf, karbonat, tarçın ve tuzu çırpın. Geniş bir kasede tereyağını her iki şekerle birlikte orta hızda soluk ve kabarık olana kadar çırpın. Her eklemeden sonra iyice çırparak yumurtaları birer birer ekleyin. Vanilyayı ekleyin ve çırpın. Hızı düşürün ve karışana kadar çırparak yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Birleşene kadar çikolata, pikan cevizi ve Hindistan cevizini ekleyin ve çırpın. (Bu noktada hamurun üzerini streç filmle örterek  3 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.)

Fırın tepsilerine pişirme kağıdı serin. 60 gr’lık dondurma kaşığı kullanarak, yaklaşık 7,5 cm aralıklarla hazırlanan tepsilere hamuru koyun. Her birini avuç içinizle düzleştirin. 16 ila 18 dakika, kurabiyelerin kenarları altın rengine dönene kadar, arada çevirerek pişirin. Kağıtları tel ızgaraya aktarın. 5 dakika soğumaya bırakın. Kurabiyeleri ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kurabiyeler hava geçirmez kaplarda oda sıcaklığında 3 güne kadar saklanabilir.

Malzemeler

  • 1 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 1 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/2 paket (3/4 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı light kahverengi şeker
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 170 gr bitter (%61 kakao) çikolata, 1 cm’lik parçalar halinde kesilmiş
  • 1 su bardağı yarım pekan cevizi, kavrulmuş ve iri doğranmış
  • 1/2 su bardağı şekersiz rendelenmiş Hindistan cevizi

Benzer Tarifler