İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Köy Ekmeği ve Konyak ile Alevlendirilmiş Maydanozlu Karides

Oylama 0/5
Karidesleri kabukları ile bütün halde yıkayın ve dikkatlice iç organlarını bir kürdan yardımı ile çıkartın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve karidesleri içine ekleyip karidesler kızarana kadar yüksek ateşte soteleyin. Karidesler kırmızı bir renk aldığında dikkatlice konyağı dökün ve alevlendirin, alevler bitince limonların suyunu sıkarak ekleyin. Karideslerin pişmesine yakın maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın ve karideslerin üzerine serpiştirip bir kez karıştırarak ocağın altını kapatın. Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.

Köy ekmeklerini ince ince dilimleyin, üzerine sarımsak ve zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede 3 dakika kızartın. Ekmekleri fırından alın. Karidesleri ekmeklerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza