Köy Ekmeği ve Konyak ile Alevlendirilmiş Maydanozlu Karides

Köy Ekmeği ve Konyak ile Alevlendirilmiş Maydanozlu Karides

Tarif

Karidesleri kabukları ile bütün halde yıkayın ve dikkatlice iç organlarını bir kürdan yardımı ile çıkartın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve karidesleri içine ekleyip karidesler kızarana kadar yüksek ateşte soteleyin. Karidesler kırmızı bir renk aldığında dikkatlice konyağı dökün ve alevlendirin, alevler bitince limonların suyunu sıkarak ekleyin. Karideslerin pişmesine yakın maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın ve karideslerin üzerine serpiştirip bir kez karıştırarak ocağın altını kapatın. Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.

Köy ekmeklerini ince ince dilimleyin, üzerine sarımsak ve zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede 3 dakika kızartın. Ekmekleri fırından alın. Karidesleri ekmeklerin üzerine yerleştirin ve sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • 25 adet orta boy karides
  • 6 dilim köy ekmeği
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 yarım çay bardağı konyak
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler