Köz Biber Çorbası

Köz Biber Çorbası
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cuma 3 Temmuz saat 21:45 | Cumartesi 4 Temmuz saat 10:57

Tarif

Kırmızı biberler 200 derece ızgara açık şekilde fırınlanır.

Ardından blenderdan geçirilir.

Sebze suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle birleştirilerek bir taşım kaynatılır.

Servis

Zeytinyağ ve kırmızı biber yağı gezdirilir. İsteğe göre file badem, kıtır yufka ile servis edilir.

Yeşil biberler ine uzun doğranıp, badem, zeytinyağ, kırmızı biber yağı ile sotelenir. Üzerine servis edilir.

Malzemeler

  • Kırmızı kapya biber
  • Sebze suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Yeşil biber
  • File badem
  • Zeytinyağ
  • Kırmızı biber yağı
  • Kıtır yufka

Benzer Tarifler