Tarif

Bonfileleri uzunlamasına kesin ve şişlere geçirin. Bir kasede teriyaki sos, bal, Worchestershire sos, hardal, tuz, karabiber ve ince kıyılmış sarımsağı karıştırın ve bir taşım kaynatın. Etleri sos ile marine edin ve dinlendirin.

Patlıcanları bir çatalla delin ve ocakta közleyip soyun. Patlıcan içiyle beraber tereyağı, ince doğranmış maydanoz, limon ve kremayı karıştırın ve bir püre haline getirin. İçerisine ince doğranmış sarımsak ekleyin ve karıştırın. Etleri bir ızgara tavasında pişirin.

Servis tabağına patlıcan püresini ekleyin ve üzerine et şişleri yerleştirip servis edin.

Malzemeler

  • 540 gram bonfile
  • 1 çay bardağının yarısı teriyaki sos
  • 1 çay bardağının yarısı Worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağının yarısı krema
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler