Közlenmiş Mısır ve Kırmızı Lahana Salatası Yanında Izgarada Pişmiş Istakozlu Thermidor

Közlenmiş Mısır ve Kırmızı Lahana Salatası Yanında Izgarada Pişmiş Istakozlu Thermidor

Tarif

Deniz yosunlu tereyağını hazırlayın: Orta boy bir kasede, tüm malzemeleri pürüzsüz şekilde karışana kadar birleştirin, gerekirse baharatını ayarlamak için tadın.

Ekmek kırıntılarını hazırlayın: Küçük bir kasede malzemeleri birleştirin ve eşit şekilde karıştırmak için parmaklarınızı kullanın. Kenara alın.

Lahana salatasını hazırlayın: Lahanayı büyük bir kaseye koyun ve tuz serpin, ardından ellerinizi kullanarak kısa bir masaj yapın. Orta boy bir kasede, diğer malzemeleri birleştirin ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Tadına bakın ve gerekirse baharatı ayarlayın. Suyunu almadan lahanayı sosun olduğu kaseye aktarın. Birleştirmek için karıştırın. Tadına bakın ve kenara alın.

Közlenmiş mısırı hazırlayın: Izgara veya dökme demir bir ızgara tavasını önden orta yüksek ısıda ısıtın. Mısırın her yerine yağ sürün, tuz serpin ve doğrudan sıcak ızgara veya tavaya koyun. Ara sıra çevirerek her tarafının közlendiğinden emin olun. İyice pişip, közlendikten sonra ateşten alın. Bol miktarda deniz yosunlu tereyağını fırça ile sürün ve sıcak tutmak için bir kenara alın.

Istakoz thermidor’u hazırlayın: Izgarayı orta-yüksek veya fırını yüksek derecede önden ısıtın.

Kabuklarını daha sonra kullanmak üzere saklayın ve ıstakozun tüm etlerini çıkarın. Eti 1.3 cm’lik parçalar halinde kesin.

Orta ateşte büyük bir tavaya yağ ekleyin. Isınınca arpacık soğanını ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve büyük bir tutam tuz ile çeşnilendirin, sarımsağın kokusu çıkana kadar, yaklaşık 1 dakika daha pişirin.

Şeri veya beyaz şarabı ekleyin ve deglaze etmek için karıştırın. Tencerenin dibinde kalan kararmış parçaları kazıyın.

1 yemek kaşığı deniz yosunlu tereyağını ekleyin, eritin ve ardından unu ekleyin, birleştirmek için karıştırın. Bu karışımı kokusu çıkana kadar, yaklaşık 30 saniye pişirin. Yavaşça kremayı dökün ve birleştirmek için karıştırın. Bu karışımı bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar yoğunlaşana kadar, birkaç dakika kaynatın.

Istakoz etini ve kalan 1 yemek kaşığı deniz yosunlu tereyağını ekleyin. Gerekirse tuz ve karabiberle çeşnilendirin ve ıstakoz etinin iyice ısınması için karışımın kaynamasına izin verin. Tarhun, limon suyu ve Parmesan'ı ekleyin.

Istakoz kabuklarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Dolguyu iki kabuk arasında eşit olarak paylaştırın, ekmek kırıntılarını üstüne ekleyin ve fırına alın. Karışım kabukta köpürmeye başlayıp, kırıntılar altın rengine döndüğünde fırından çıkarın.

Servis etmek için ıstakozları mısırla çevrili bir tabağa koyun ve yanında lahana salatası ile servis edin.

TARİF NOTU:
     *Istakozları bütün olarak kaynatmak yerine ikiye bölerek, kesilmiş tarafı aşağı gelecek şekilde ateş üzerinde veya Gordon'un Maine'de yaptığı gibi barbeküde yapabilirsiniz.

ÖZEL EKİPMAN (varsa: lahana salatası için keskin bir mandolin rende)

Malzemeler

Deniz Yosunlu tereyağı:

  • ½ su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı kırmızı wakame veya dulse gibi yenilebilir deniz yosunu
  • 2 yemek kaşığı tarhun yaprağı, ince doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber
  • ¼ tatlı kaşığı tuz

 

Parmesanlı Ekmek Kırıntıları:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • ½ su bardağı panko ekmek kırıntısı
  • ¼ su bardağı Parmesan peyniri, rendelenmiş
  • bir tutam koşer tuzu

 

Lahana Salatası:

  • ½ küçük kırmızı lahana, ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez veya tam yağlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal, gerekirse daha fazla
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • bir tutam taze çekilmiş karabiber

 

Közde Mısır:

  • 2 mısır, ayıklanmış
  • zeytinyağı
  • koşer tuzu
  • 1 yemek kaşığı deniz yosunlu tereyağı

 

Istakoz:

  • 1 bütün ıstakoz*, 8 dakika kaynayan suda pişmiş, ikiye kesilmiş ve temizlenmiş (tarif notuna bakın)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 arpacık soğanı, ince kıyılmış
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • çok az sek şeri veya beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı deniz yosunlu tereyağı, bölünmüş
  • 1 yemek kaşığı çok amaçlı un
  • 1 su bardağı ağır krema
  • 2 yemek kaşığı tarhun, ince doğranmış
  • taze limon suyu
  • koşer tuz
  • Parmesanlı ekmek kırıntıları

Benzer Tarifler