Közlenmiş Mısır ve Sosis Şiş

Közlenmiş Mısır ve Sosis Şiş

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Elma dilim patatesler:

  • Patatesleri soyup güzelce yıkayın. Patatesleri kurutup elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Yağı, hardal ve ince doğranmış biberiyeyle karıştırın. Bir fırın tepsisinde patatesleri bu karışma bulayın.
  • Patatesleri fırın tepsisine yayın.
  • Tepsiyi sıcak fırına verip elma dilim patatesleri yaklaşık 40 dakika pişirin. Patatesleri mütemadiyen çevirin.

Mısırın pişirilmesi:

  • Yapraklarını ve püsküllerini ayıklayarak mısırları temizleyin.
  • Mısırları ikiye bölüp tuz ve şekerle bir suda kaynatın.
  • Yarı piştikleri noktada bir miktar tereyağı ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp mısır koçanlarını yaklaşık 20 dakika haşlayın.

Şişte sosis:

  • Chipolata sosislerini 5 santimlik parçalara ayırın.
  • Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp doğrayın.
  • Kabağı yıkayın, ikiye bölün ve 1 santim kalınlığında dilimler hâlinde doğrayın.
  • Şişlere sırasıyla sosis, biber ve kabağı dizin.
  • Bir fırça yardımıyla şişlere yağ sürün.

Şiş sosislerin ve mısırın ızgarada pişirilmesi:

  • Izgara tavasını ısıtın.
  • Sosis şişleri her yanı pişecek şekilde 10 dakika ızgarada pişirin.
  • Mısırları her yanı pişecek şekilde 5 dakika közleyin.
  • Şişleri tutabilmek için soğumalarını bekleyin.

Malzemeler

 

  • 500 gram patates
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 dal biberiye
  • 4 koçan mısır
  • 1 tutam şeker
  • 1 miktar tereyağı
  • 8 adet chipolata sosisi
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kabak
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler