Tarif

Közlenmiş Sebzeler

Havuçları soyun ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Brokoliyi yıkayın ve uçlarını kesin. Büyük bir bıçakla sarımsakları ezin. Sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytin yağı ve baharatları ekleyip bir süre beklemeye bırakın. Birlikte iyice karıştırın. 200 derecelik fırında 20 dakika kızartın. Tam ortasında etrafındaki sebzeleri karıştırın. Bu sayede eşit pişeceklerdir.

Patlıcanlar

Patlıcanları ortadan ikiye kesin. Tuzlayıp 10-15 dakika kadar beklettikten sonra bir kağıt havlu yardımıyla üzerini silin. Izgaraya koyup zeytin yağı ekleyerek içi de renklenene kadar pişriin.

Biftekler

Bifteklerin yüzeyine tuz ve karabiber dökün. Sıcak bir ızgarada her iki tarafını da boyutuna göre 2 ila 4 dakika pişirin. Ardından fırına, sebzelerin üzerine koyarak 5 dakika daha pişirin.

Sunum

Közlenmiş sebzeleri, patlıcanları ve eti büyük bir servis tabağına koyun. Üzerine tahin ve yoğurt serpiştirin. Nar taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 4 adet dinlendirilmiş t-bone biftekleri
  • 4 adet patlıcan

Közlenmiş Sebzeler

  • 500 gr brokoli
  • 500 gr havuç
  • 500 gr mor havuç
  • 30 ml zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 5 gr tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 gr tütsülenmiş kırmızı biber
  • 3 gr acı biber
  • 1 adet limon kabuğu

İlave

  • 1 tutam nar tanesi
  • 50 ml tahin
  • 50 ml yoğurt
  • 1 tutam taze nane

Benzer Tarifler