İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Krem Karamel

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Karamel:

    Şekeri bir tencerede azar azar karamelize edin, tenceredeki şeker karamelize olduğunda bir miktar daha ekleyin. Karamelize olan şekeri suyla glaze ederek karamel sıvılaşana dek kaynatın. Karamel sosunu soğumaya bırakın.

    Pasta kalıpların tereyağıyla yağlayıp içlerine şeker serpiştirin. İçlerine bir kat karamel sosu doldurup buzdolabında soğumaya bırakın.
  2. Prev2/2Next

    Krem karamel:

    Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.

    Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Kremayı, çubuk vanilya ve şekerin yarısını da ekleyerek bir tencerede kaynatın.

    Yumurtaları, yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırpın. Kremayı, bu karışıma ekleyip, pasta kalıplarına doldurun.

    Krem karameli, fırında benmari usulü 30 dakika pişirin. Krem karameli fırından çıkarıp, kek kalıplarını sudan alın. Kalıplar soğur soğumaz, krem karamelleri içlerinden çıkarın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen