Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Moscovisch hamur karışımı için yumurtaları ayırın ve yumurta sarılarını şekerin yarısıyla eriyene kadar Benmari usulü çırpın. Yumurta beyazlarını da köpürene kadar yağsız bir kapta şekerle karıştırın. Beyazları, yumurta sarılarının içine dökün. Kelepçeli kek kalıbınızı yağlayıp unla kaplayın. Sulu hamur harcını kalıba dökün ve altın rengi alana dek 35 dakika kadar pişirin. Keki kalıptan çıkarın, tel fırın ızgarasının üstüne yerleştirin, soğumaya bırakın ve üç parçaya bölün.

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın.Victoria usulü sulu hamur harcı için tüm malzemeleri karıştırın ve karışımı pişirme kâğıdına yayın. Soğan kabuğu rengini alana kadar yaklaşık 12 dakika hamur harcını pişirin. Bademleri soğumaya bırakın ve mikserde toz kıvamına getirin.

Kekin bir yarısına bir kat ahududu reçeli sürün. Koyu bir kıvam alana kadar kremayla şekeri karıştırın. Kekin diğer yarısına da bir kat krema sürün ve aynı işlemi 3 katman oluşturana dek yapın. Kenarları ve tepesini kremayla kaplayın. En tepeye sıkma torbasıyla çiçek şeklinde krema sıkın. Victoria usulü hamur harcını kenarlara sürün. Pastanın üstünü istediğiniz gibi süsleyin.

Malzemeler

Moscovisch usulü sulu hamur harcı için

  • 6 adet yumurta
  • 175 gram şeker
  • 50 gram un
  • 90 gram erimiş tereyağı

İç için

  • 600 gram krema
  • 100 gram şeker
  • 1 küçük kavanoz ahududu reçeli

Victoria usulü sulu hamur harcı için

  • 300 gram badem rendesi
  • 300 gram şeker
  • 25 gram limon suyu
  • 2 adet yumurta beyazı

Benzer Tarifler