İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Krem Şantili Pasta

Oylama 0/5
Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Moscovisch hamur karışımı için yumurtaları ayırın ve yumurta sarılarını şekerin yarısıyla eriyene kadar Benmari usulü çırpın. Yumurta beyazlarını da köpürene kadar yağsız bir kapta şekerle karıştırın. Beyazları, yumurta sarılarının içine dökün. Kelepçeli kek kalıbınızı yağlayıp unla kaplayın. Sulu hamur harcını kalıba dökün ve altın rengi alana dek 35 dakika kadar pişirin. Keki kalıptan çıkarın, tel fırın ızgarasının üstüne yerleştirin, soğumaya bırakın ve üç parçaya bölün.

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın.Victoria usulü sulu hamur harcı için tüm malzemeleri karıştırın ve karışımı pişirme kâğıdına yayın. Soğan kabuğu rengini alana kadar yaklaşık 12 dakika hamur harcını pişirin. Bademleri soğumaya bırakın ve mikserde toz kıvamına getirin.

Kekin bir yarısına bir kat ahududu reçeli sürün. Koyu bir kıvam alana kadar kremayla şekeri karıştırın. Kekin diğer yarısına da bir kat krema sürün ve aynı işlemi 3 katman oluşturana dek yapın. Kenarları ve tepesini kremayla kaplayın. En tepeye sıkma torbasıyla çiçek şeklinde krema sıkın. Victoria usulü hamur harcını kenarlara sürün. Pastanın üstünü istediğiniz gibi süsleyin.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen