Krem Şantili Tane Meyveli Katlı Pasta

Krem Şantili Tane Meyveli Katlı Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Salı 24 Kasım saat 11:25 | Salı 24 Kasım saat 16:35

Tarif

Pastayı yapın: Fırını önden 190 dereceye ısıtın. İki adet 23 cm’lik yuvarlak kek kalıbına tereyağı sürün ve unlayın, fazlasını dökün. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Başka bir kasede, elektrikli mikser yardımıyla, tereyağı ve şekeri orta hızda soluk ve kabarık hale gelene kadar 3-4 dakika çırpın, kasenin kenarlarını gerektikçe sıyırın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve çırpın, ardından vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Mikser düşük hızda çalışırken, un karışımını sütle dönüşümlü olarak, unla başlayıp bitirerek, üç seferde ekleyin. Her eklemeden sonra birleşene kadar çırpın.

Hamuru hazırladığınız kalıplar arasında eşit olarak bölün ve üstlerini düzleyin. Kalıpları yarısında döndürerek, kekler altın rengine dönene ve kürdan temiz çıkana kadar, 30-35 dakika pişirin. Kalıpları tel bir ızgaraya aktarın ve 20 dakika soğumaya bırakın. Kekleri ızgaraya ters çevirin ve tamamen soğumaya bırakın.

Kremayı hazırlayın: Büyük bir kasede, bir mikser ile krema ve şekeri yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Katı tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Pastalardan birini servis tabağına aktarın. 1 su bardağı çırpılmış kremayı sürün ve meyvelerin yarısını üzerine yayın. Kalan pastayı üstüne kapatın ve kalan çırpılmış kremayı üstüne sürün. Kenarlarını boş bırakın. Kalan meyveleri üstüne koyun ve servis edin. (Pasta yapıldığı gün en lezzetli halindedir)

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK ÇİFT KATLI PASTA İÇİN

Pasta İçin;

2 paket (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında. Ek olarak kalıplar için

3 su bardağı kavuzlu buğday unu. Ek olarak kalıplar için

1 yemek kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 ½ su bardağı doğal şeker kamışı şekeri

4 büyük yumurta, oda sıcaklığında

2 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 ¼ su bardağı süt

 

Üzeri İçin;

2 su bardağı ağır krema

2 yemek kaşığı ham şeker, turbinado gibi

800 gr. taze ahududu, yaban mersini veya çilek (yaklaşık 4 su bardağı), temizlenmiş ve büyüklerse dilimlenmiş.

Benzer Tarifler