Hazırlanış

Hazırlanışı:

Milföy hamurunun buzlarını çözüp iki hamuru üst üste koyun. Hamurları açıp bir çatalla delin. Uçlarını kesip düzeltin. Hamurları ikiye bölün, bir tepsiye koyun ve 10 dakika kadar dinlendirin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Hamurları kahverengileşene dek, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın. Krema:

450 mililitre sütle şekeri kaynatın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkartın, yumurta sarılarına karıştırın. Kalan sütle yumurta sarılarını karıştırıp içine unu ekleyin. Yumurta karışımını, kaynayan sütün içine döküp iki dakika daha pişirin. Bir fırın tepsisini soğuk suyla çalkalayın, karışımı içine dökün, üstünü kapatıp soğumaya bırakın.

Kremayı sertleşene dek çırpın, jelatini soğuk suda ıslatın. Pasta kremasını ayrı bir kaba alın. Jelatini bir tencerede eritip, pasta kremasına ekleyin. Krema ve pasta kremasını birle

Malzemeler

Krema dilimleri için:

  • 8 adet milföy hamuru

Pasta kreması için:

  • 500 gram süt
  • 100 gram şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 250 mililitre krema
  • 2 adet jelatin yaprağı

Süsleme için:

  • 2 yemek kaşığı pancar şerbeti
  • 100 gram pudra şekeri
  • 100 mililitre krema
  • 1 yemek kaşığı şeker

Benzer Tarifler