Hazırlanış

Hazırlık:

Kek:


Fırını önceden 180 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Yumurta akıyla şekerin yarısını çırparak sertleştirin. Yumurta sarısını köpürene kadar benmaride çırpın. Yumurtanın sarısıyla beyazını karıştırıp unla tereyağı katın. Kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı serin. Kek kalıbına karışımı dökün ve fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin. Keki kaptan çıkarın ve ikiye bölün. Soğumaya bırakın. Tereyağlı krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Hamur kreması için, sütü tencerede vanilya çubuğu ve şekerin yarısıyla kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını bir kapta çırpıp un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alıp iyice karıştırın. Hamur kremasını kaynatın ve beş dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişirme kağıdını soğuk suyla yıkayın, kremayı dökün, streç filmle kap

Malzemeler

Kek için:

  • 50 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 100 gram şeker
  • 100 gram un

Tereyağlı krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 125 mililitre süt
  • 25 gram şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 125 gram tereyağı
  • 30 gram pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı ahududu reçeli

Badem ezmesi için:

  • 400 gram badem
  • 500 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu

Ek olarak:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler