İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kremalı Battenberg

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Kek:


    Fırını önceden 180 dereceye getirin. Tereyağını eritin. Yumurta akıyla şekerin yarısını çırparak sertleştirin. Yumurta sarısını köpürene kadar benmaride çırpın. Yumurtanın sarısıyla beyazını karıştırıp unla tereyağı katın. Kek kalıbını yağlayıp pişirme kağıdı serin. Kek kalıbına karışımı dökün ve fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin. Keki kaptan çıkarın ve ikiye bölün. Soğumaya bırakın.
  2. Prev2/4Next

    Tereyağlı krema:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Hamur kreması için, sütü tencerede vanilya çubuğu ve şekerin yarısıyla kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını bir kapta çırpıp un katın. Yumurta karışımına biraz süt koyun, sonra yumurta karışımını tencereye alıp iyice karıştırın. Hamur kremasını kaynatın ve beş dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişirme kağıdını soğuk suyla yıkayın, kremayı dökün, streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın. Tereyağıyla pudra şekerini hava alana kadar karıştırın ve hamur kremasını katın. Kekin bir tarafına ahududu reçeli, diğer tarafına tereyağlı krema sürün. Daha sonra üste sürmek için tereyağlı kremadan biraz ayırın. Tereyağlı kremalı ve ahududu reçelli kekleri üst üste kapatın ve üste kalan kremayı sürün. Keki en az iki saat buzdolabında bekletin. Sonra dikdörtgen şeklinde 12 parçaya ayırın.
  3. Prev3/4Next

    Badem ezmesi:

    Bademi dövün ve pudra şekerini katın. Yumurta akıyla gül suyunu karıştırın. Badem ezmesini blenderden çıkarın ve iyice yoğurun
  4. Prev4/4Next

    Sertleştirme:

    Çikolatayı 40 derecede benmari usulü eritin ve üçte ikisini tezgaha dökün. Çikolatayı palet bıçağıyla yaklaşık 26 dereceye gelene kadar karıştırın. Soğuyan çikolatayı kalan çikolataya katıp iyice ve hızlıca karıştırın.

    Pudra şekeri serptiğiniz tezgahta badem ezmesini dikdörtgen şekline sokun. Kekin etrafını kaplayabilecek şeritler hâlinde kesin. Keki badem ezmesiyle kaplayın ve yapışması için uçlarını suya batırın. Battenberg’lerin ucunu çikolataya sokup donmaları için pişirme kağıdına dizin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen