Kremalı Ispanak ve Ekmek Kırıntıları Yanında İstridye Rockefeller

Kremalı Ispanak ve Ekmek Kırıntıları Yanında İstridye Rockefeller

Tarif

Kremalı ıspanağı hazırlayın: Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın, ardından ıspanağı yaklaşık 30 saniye blanşe edin. Sudan çıkarın. El değecek kadar soğuyunca, mümkün olduğu kadar suyu dökün ve bir kenara alın.

Büyük, yüksek kenarlı bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağı, ardından arpacık soğanını ekleyin ve yumuşak ve yarı saydam olana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarımsak, müskat ve pul biberi ekleyin ve birleşmeleri için karıştırın. Krema ve krem peyniri ekleyin. Eriyene ve iyice birleşene kadar karıştırın. Kremanın yoğunlaşması için karışımı bir dakika kadar kaynatın, ardından süzülmüş ıspanağı tekrar tavaya alın. Karıştırın, ardından limon kabuğu rendesi ve Parmesan peynirini ekleyin ve tadına bakın. Gerekirse limon suyu veya tuz ekleyin, sonra kenara alın.

Ekmek kırıntılarını hazırlayın: Küçük bir kasede malzemeleri birleştirin ve eşit şekilde karıştırmak için parmaklarınızı kullanın. Kenara alın.

Bir ızgarayı orta-yüksek ısıya veya fırını önden 232˚C'ye ısıtın.

İstiridyeleri deniz yosunu veya kaya tuzu ile kaplı küçük bir fırın tepsisine koyun ya da bir tepsinin üzerine alüminyum folyoyu hafifçe buruşturun ve istiridyeleri devrilmeyecek şekilde üstüne yerleştirin.

Her istiridyeyi dolu bir yemek kaşığı kremalı ıspanakla doldurun ve ardından bir kaşık dolusu ekmek kırıntısı ekleyin. Sıcak ızgaraya veya fırına koyun. Ispanak iyice ısınıp baloncuklar çıkana ve ekmek kırıntıları altın rengi ve çıtır olana kadar, yaklaşık 5-8 dakika pişirin.

Limon dilimleriyle servis edin.

Malzemeler

Kremalı Ispanak:

  • 3 su bardağı ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 arpacık soğanı, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş müskat
  • bir tutam pul biber
  • ½ su bardağı ağır krema
  • 60 ml krem peynir, yumuşatılmış
  • 1 limon, rendelenmiş
  • ¼ su bardağı Parmesan peyniri, rendelenmiş
  • ½ tatlı kaşığı koşer tuzu

 

Ekmek Kırıntıları:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • ½ su bardağı panko ekmek kırıntısı
  • bir tutam koşer tuzu

 

Servis için:

  • Yarım kabuk içinde 12 taze istiridye
  • 1 limon

Benzer Tarifler