Kremalı Karidesli Sosla Doldurulmuş Somon

Kremalı Karidesli Sosla Doldurulmuş Somon
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ekim saat 23:55 | Cuma 29 Ekim saat 00:25

Tarif

Pişmiş sarımsaklı ıspanak, füme pancetta, biberiye ve Parmesan

Fırını önden 220ºC’ye ısıtın. Her bir somon filetosunun ortasını, etli tarafının dörtte üçü kadar, uzunlamasına kesin ve bir cep açın.

Parmesan peynirini ince ince rendeleyin, taze krema ile çırpın ve ardından karidesleri ekleyin ve karıştırın.

Biraz zeytinyağı ile büyük, derin ve sağlam bir tepsiyi yağlayın ve ocağın üzerine kısık ateşe koyun. Sarımsakları soyun ve ince ince dilimleyin, ıspanakla birlikte tepsiye ekleyin, baharatlayın, azıcık pişene kadar karıştırın ve ocağı kapatın.

Somon filetolarını yan yana dizin, karides karışımını ceplerin içine bölüştürün. Ardından karabiber serpin. Her filetonun üzerine bir dilim pancetta yerleştirin. Biberiye dallarını biraz yağla ovalayın ve her bir somon parçasının üzerine bir tane koyun. 15 dakika fırında pişirdikten sonra servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

354kcal

 21.3g

6g

36.7g

3.9g

2.6g

 1g

0.2g

Malzemeler

  • 4 x 130 gr somon fileto, derisi üzerinde, temizlenmişı, sürdürülebilir kaynaklardan alınmış
  • 20 gr Parmesan peyniri
  • 80 gr yarı yağlı taze krema
  • 80 gr küçük pişmiş soyulmuş karides, sürdürülebilir kaynaklardan alınmış
  • zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr ıspanak
  • 4 ince dilim tütsülenmiş pancetta
  • 4 dal biberiye

Benzer Tarifler