Tarif

Hazırlanışı:

Dolgu için sütü, şekerin yarısıyla kaynatın. Yumurtaları ayırın ve yumurta sarılarını kullanın. Kalan şekeri yumurta sarılarıyla beraber, pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene dek unla karıştırın.

Kaynayan sütü dökün ve iyice karıştırın. Karışımı tekrar tencereye alın ve olana kadar karıştırarak pişirin.

Milföy hamuru dilimlerini serin ve fırçayla su sürün. 3 dilim milföy hamurunu birlikte açın.

Fırınınızı önceden 220 dereceye ısıtın. Hamuru 1,5 santim kalınlığında dilimlere bölün. Dilimleri yağlı mini tart kalıplarına, düz kısımları aşağı gelip yanları hamurla kaplanacak şekilde dökün. Kenara da kremayı dölün ve fırında üstü kararana dek 20 dakika boyunca pişirin. Hamur işlerini kalıplardan hemen çıkarın ve ızgarada buharlaşmaya bırakın.

Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp ılık “Pastéis de Belém” tartlarınızın üstüne serpin.

Malzemeler

Dolgu için

  • 250 mililitre süt
  • 2 adet yumurta
  • 75 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket milföy hamuru

Garnitür için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın şekeri

Benzer Tarifler