İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kremalı ve Karamelli Farófias

Oylama 5/5
Sütü, bir tavada limon kabuğu ve tarçın çubuklarıyla kaynatın. Bu sırada yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve köpürene kadar el blenderiyle yumurta beyazlarını çırpın. Bir tutam tuz ve birkaç damla limonla bunu kolaylaştırabilirsiniz. Beyazlar kıvama geldiğinde bir çorba kaşığı şeker ekleyin.

Süt kaynamaya başladığında, ateşi kısın ve sütü yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Şimdi parça parça yumurta beyazı ekleyebilirsiniz. Yumurta beyazlarının (farófias) sütün içinde kısık ateşte pişmesi yaklaşık 4 dakika alır. 2 dakika kadar bekletin ve diğer taraflarını pişirmek üzere tersini çevirin.

Tüm yumurta beyazlarını kullanana dek işlemi tekrar edin ve kremayı hazırlarken bir tabağa ya da tepsiye koyun. Bir kasede yumurta sarılarını ve şekerin kalanını, mısır ununu ve bir bardak soğuk sütü karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra bu karışıma, yumurta beyazlarını pişirdiğiniz sütü de ekleyin. Tarçın çubuklarını ve limon kabuğunu çıkarmayı unutmayın. Krema kıvamında koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağı kapatın ve kremayı, yumurta beyazlarının, 'farófias'ların üstüne dökün.

Tatlının ana kısımları hazır ama tatlıyı süslemek için karamelli özel bir tat katacağız. Dört çorba kaşığı şeker ve bir çorba kaşığı suyu tencereye koyup kaynatın. Karışım koyu bir karamel rengine dönmeye başladığında ocağı kapatın ve bir çatal yardımıyla karamel katları yapın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız yoksa karamel katılaşır ve işlem yapması zor olur. Farófias’ları karamel katlarıyla süsleyin ve tatlıyı dolapta muhafaza edin. Bu tatlı soğuk servis edilmeli!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho