Kremowka

Kremowka
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 200 dereceye ısıtın ve iki fırın tepsisine yapışmaz pişirme matı serin. Milföy hamurunu iki eşit parçaya bölün. Çalışma yüzeyine toz şeker serpin ve her bir hamuru 22x33 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Hazırlanan fırın tepsilerine aktarın ve yaklaşık 35 dakika kabarana ve altın rengi olana kadar, arada çevirerek pişirin. Tel bir ızgarada tamamen soğumaya bırakın.

Orta boy bir tencerede 3/4 su bardağı toz şeker, mısır nişastası ve tuzu birlikte çırpın. Cam bir ölçü kabında süt ve yumurta sarısını çırpın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte süt karışımını ekleyin. Karışım kaynayana kadar orta ateşte pişirin. 1 dakika kaynatın. Pasta kremasını ocaktan alın.

Pastacı kremasını ince gözenekli bir elekten geçirerek bir kaseye süzün. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeyine bastırarak streç filmle örtün. Soğuyana kadar en az 2 saat veya 2 güne kadar soğutun.

Kalan 3 kalıp tereyağını pedal aparatı takılı bir stand mikserin kasesine yerleştirin. Pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın. Hızı düşürün ve vanilya çekirdeklerini ve her seferinde 1/2 su bardağı olacak şekilde soğutulmuş pastacı kreması ekleyin. Hızı orta-yükseğe çıkarın ve yaklaşık 2 dakika hafif ve kabarık olana kadar çırpın.

Bir kesme tahtası üzerine dikdörtgen milföy hamurunu yerleştirin ve pastacı kremasını yayın. İkinci milföy hamuru dikdörtgenini üstüne koyun ve yapışması için hafifçe bastırın. Gevşek bir şekilde örtün ve en az 1 saat veya 8 saate kadar katılaşması için soğutun. Servis yapmak için tırtıklı bir bıçakla 7 cm’lik kareler halinde dilimleyin. Üstlerine pudra şekeri serpin.

Malzemeler

450 gr milföy hamuru, dondurulmuşsa çözülmüş

3/4 su bardağı toz şeker, ek olarak açmak için daha fazlası

6 çorba kaşığı mısır nişastası

Bir tutam iri çekilmiş tuz

3 su bardağı tam yağlı süt

6 büyük yumurtanın sarısı

3 çorba kaşığı, ek olarak 1 1/2 su bardağı (3 kalıp) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

1 vanilya çubuğu, boyuna yarılmış ve çekirdekleri sıyrılmış

Serpmek için pudra şekeri

Benzer Tarifler