Tarif

Bir kasede limon suyu, limon rendesi, toz şeker, tuz ve taze karabiber ile bir karışım hazırlayın. İçerisine su ekleyin ve kabuklarını soyup ikiye böldüğünüz armutları 10 dakika içinde bekletin. Bir kase içinde küflü peynir, krema ve ceviz ile bir sos hazırlayın.

Endivyen yeşilliklerini elinizle kırpın ve servis tabağının en alt kısmına yerleştirin. Armutları sudan alın ve kurulayın. Armutların orta kısmına peynir karışımından ilave edin ve cevizle süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 1 adet limon
  • 1 yarım çay bardağı limon kabuğu rendesi
  • 1 yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yarım su bardağı küflü peynir
  • 1 yarım çay bardağı küflü peynir
  • 1 yarım çay bardağı krema
  • 1 yarım su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 demet endivyen yeşilliği

Benzer Tarifler