Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Temmuz saat 11:30 | Cuma 30 Temmuz saat 16:35

Tarif

Choux Hamuru: Çalışma yüzeyine uzunlamasına 28x43 cm’lik bir pişirme kağıdı yerleştirin. Bir kalem ve cetvel kullanarak, kuğuları sıkmak için şablon olması için paralel çizgi setleri çizin. Alt kenarın 2 cm üstünden başlayarak, kağıt boyunca bir çizgi çizin. Birincisinin 6 cm yukarısına ikinci bir paralel çizgi çizin. İkinci çizginin 2,5 cm yukarısına üçüncü bir paralel çizgi ve üçüncü çizginin 2,5 cm yukarısına dördüncü bir çizgi çizin. Dördüncü çizginin 2,5 cm yukarısına başka bir çizgi ve bunun 6 cm üzerine altıncı bir çizgi çizin. Bu şekilde üstte 2 cm’lik bir sınır kalmalıdır. Pişirme kağıdını kenarsız bir fırın tepsisine çizgili taraf aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Kenara koyun.

Fırını önden 230 dereceye ısıtın. Orta boy bir tencerede tereyağı, toz şeker, tuz ve 1 su bardağı suyu orta ateşte ısıtın, kaynama noktasına getirin. Ateşten alın.  Tahta kaşık kullanarak, hızla un ilave edin. Orta-yüksek ısıda, sürekli karıştırarak, karışım tencerenin kenarlarından çekilip altta bir film oluşana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.

Düz karıştırıcı aparatı takılı elektrikli bir mikser kasesine aktarın. 1 1/2 ila 2 dakika hafif soğuyana kadar düşük hızda çırpın. Mikserin hızını düşürün, yumurtaları birer birer ekleyin, her biri tamamen birleşinceye kadar ve parmağınızla hamura dokunduğunuzda yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın.

6 cm’lik büyük bir sıkma poşetine 1 cm’lik yuvarlak uç takın (Ateco # 806 gibi). Hamurun dörtte üçünü cömertçe doldurun. Küçük bir sıkma poşetine 3 mm’lik yuvarlak uç takın (Ateco # 11 gibi). Kalan hamurla doldurun. Büyük sıkma poşetini kullanarak 18 büyük gözyaşı şeklinde hamuru hazırlanan fırın tepsisine 2,5 cm aralıklarla ve çizgiler arasında kalacak şekilde sıkın. Kafaları şekillendirin. Ayrı bir pişirme kağıdına küçük sıkma torbasını kullanarak, soru işaretleri gibi ama ikinci ucu da hafif kavisli olacak şekilde 18 küçük S şekli sıkın.  Başın kenarındaki ucu yukarı çekerek sivri bir gaga yapın.

Çırpılmış yumurtayı kuğu gövdelerinin ve kafalarının üzerine fırçayla sürün. Gövdeleri 10 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 190 dereceye düşürün ve kafaları ekleyin. Yaklaşık 25 dakika altın sarısı ve kabarık olana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme kağıtlarını tel ızgaralara aktarın ve yaklaşık 1 saat tamamen soğumaya bırakın.

Birleştirme: Keskin, tırtıklı bir bıçakla gövdelerin üstünü yavaşça kesin. Üstleri ikiye bölün. Hızlı çalışarak, her bir gövdeyi küçük bir top dondurma ile doldurun. Kanatları gibi görünmesi için üstteki her iki parçayı da dondurmanın yanlarına yerleştirin. İki kanadın birleştiği noktada dondurmaya bir kafa yerleştirin. Kuğuları bir fırın tepsisine aktarın ve servise hazır olana kadar dondurun.

Çikolatayı orta boy bir kaseye koyun. Orta ısıda kremayı ısıtın. Çikolatanın üzerine dökün. 5 dakika bekletin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kullanıma hazır olana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Her tabağa bir kaşıkla çikolata havuzu oluşturun ve üstüne bir kuğu koyun. Pudra şekeri serpin. Hemen servis edin.

 

Malzemeler

24 ADET

Choux hamuru

  • 1 paket (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı, parçalar halinde kesilmiş
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında. Ek olarak 1 adet hafifçe çırpılmış

 

Birleştirme

  • 950 gr vanilyalı dondurma
  • 170 gr bitter çikolata, ince doğranmış
  • 1 su bardağı krema
  • Pudra şekeri, serpmek için

Benzer Tarifler