İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kum Midyeli Zeytinyağlı Börülce

Oylama 0/5
Kum midyelerini içine deniz tuzu da attığınız su dolu bir kasede bekletin.
Tencereye zeytinyağı koyun. Suda beklettiğiniz kum midyelerini tencereye koyun ve kavurun. Pişirme işlemi sırasında kabuğu açılmayan olursa, açılmayanları kullanmayın.

Rezenenin sapını kesin ve beyaz kısmını 5-6 parçaya bölün. Tencereye ekleyin. Sap kısımlarını da ikiye bölüp, yapraklı yeşil kısmı hariç geri kalanını tencereye ekleyin. Havuçları birkaç parçaya bölün ve midyelere ekleyin, karıştırın.
Rezene tohumunu ilave edin, çubuk tarçını birkaç parçaya bölüp ekleyin.
Suyu, saplarıyla beraber birkaç dal maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Taze börülcelerin var ise el ile kılçıklarını ayıklayın ve 2-3 parçaya bölün.
Tavaya zeytinyağı ekleyin, domatesi altı parçaya bölün ve ısınmış olan yağa ekleyin. Hafifçe kızartın. Sivri biberleri bütün halde tencereye ekleyin. Amaç biberlerin lezzetini bırakmasını sağlamak...

Börülceleri de tencereye ilave edip karıştırın. 1 tutam şeker ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Pişen kum midyesi suyundan tencereye iki kepçe ekleyip tencerenin kapağını kapatın, altını kısın, demlenmeye bırakın.

Kum midyelerini süzgeç yardımıyla bir kaba alın. Havuç ve rezeneleri sos yapmak için suyun içine bırakın. Kum midyelerini börülceye ilave edin ve kapağını kapatarak demlendirmeye devam edin.

El blenderı yardımıyla rezene ve havucu pişen suyunun içinde püre edin.
Sosu bir süzgeç yardımıyla süzün.

Servis ederken kum midyelerini kaseye yerleştirip üzerine börülceleri koyun. En sonda üzerlerine Kum midyesinin pişme suyundan hazırladığınız sosu dökün. Rezenenin yemeğe koymadığınız yeşil yapraklı kısmıyla süsleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar