Tarif

Hazırlanışı:

Patatesleri bıçakla kesip mikrodalgada 450 vatta, 170 derecede, 20 dakika pişirin ya da alüminyum folyoya sarıp fırında, 170 derecede, 1 saat pişirin. Bir yandan kırmızılahanayı ve havucu ince uzun, kornişonlarıysa küp küp doğrayın. Zeytinleri ve sosisleri dilimleyin. Cacık için, salatalığı küp küp doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın, dereotunu kıyın ve hepsini yoğurtla karıştırın. Tuz ve karabiber katın.

Pişmiş patatesleri açın, içini boşaltın, bunu 25 gram rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberle karıştırıp kabukları tekrardan bu karışımla doldurun. Doldurulmuş patatesleri tabaklara alın, üstlerine kırmızılahana, havuç, tane mısır, bezelye, salatalık turşusu, kornişon, tavuk sosisi, cacık, ketçap ve rendelenmiş peynir koyun.

Malzemeler

 

  • 4 adet büyük patates
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 yarım havuç
  • 2 adet kornişon
  • 100 gram bezelye
  • 2 yemek kaşığı siyah zeytin
  • 4 adet tavuk sosisi
  • 50 gram rendelenmiş peynir
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Cacık için:

  • 1 adet salatalık
  • 4 sap dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler