Kumru

Kumru

Tarif

Sucuklar küp kesildikten sonra bir miktar sütte yağı çıkana kadar kaynatılıp süzülür. 150 C’de iki dakika fırınlanır. Çeri domates bir tepsiye konup zeytinyağı gezdirildikten sonra 110 C’de 20 dakika fırınlanır. Kumru ekmeği dondurulup ince dilimlenir. 150 C'lik fırında renk alana kadar fırınlanır. Bir dilim ekmek tabağa konur. Krema ile eritilmiş İzmir tulumu üzerinde gezdirilir. 6 parça sucuk peynirin üzerine konur. Çeri domates ekmeğin üzerine yerleştirilip susam gezdirilir. 3 damla maydanoz yağı eklenip servis edilir.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı İzmir tulumu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 5 gram küp sucuk
  • 1 adet çeri domates
  • 1 tutam kavrulmuş susam
  • 3 damla maydanoz aromalı zeytinyağı
  • 50 mililitre süt
  • 1 dilim kumru ekmeği

Benzer Tarifler