Tarif

Fırını 200 C ye ayarlayın.

Kuru domatesleri bir miktar zeytinyağı ile kullanana kadar bekleterek yumuşatın.

Tavayı ocağa koyun, içine zeytinyağı döküp ısıtın.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Sarımsakların da kabuklarını soyup ince doğrayın, soğanlara ilave edin.

Roma domateslerini ortadan ikiye kesin.

Isınan tavaya soğan ve sarımsakları atıp pişirin.

Kavrulan soğan ve sarımsakların içine domatesleri ilave edin ve beraberce pişirin.

İçine asidini dengelemek için şekeri ilave edin.

Domatesli karışım suyunu salıp piştikten sonra, karışımı hafif çukurca bir fırın kabına aktarın ve içine yayın.

Üzerine taze fesleğenleri koyun, nar ekşisini ekleyin. Önceden ısıttığınız fırına verin ve 20 dakika kadar fırında pişirin.

Pesto için zeytinyağında yumuşattığınız kuru domatesleri zeytinyağı ile beraber mutfak robotuna koyun.

İçerisine 1 diş ortadan ikiye kesilmiş sarımsak, çam fıstığı ve biraz daha sızma zeytinyağı ekleyip püre haline gelene kadar çekin.

Püre haline geldikten sonra içerisine rende parmesan peynirini de ekleyip tekrar çekin.

Pestoyu bir kaseye transfer edin.

Fırından pişmiş olan domatesleri alın ve içinden fesleğenleri ayıklayarak domatesleri bir tencereye aktarın.

İçerisine et suyunu ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5-6 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra el blenderı yardımıyla karışımı çekip püre haline getirin. Kısık ateşte tekrar kaynatın.

Çorba kaynarken içine, çorbayı karıştırarak, kremayı ilave edin.

Çorbayı pürüzsüz tüketmek isterseniz krema eklemeden önce süzgeçten geçirebilirsiniz.

Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine rende parmesan peyniri koyun ve hazırladığınız pesto sos ile süsleyin. Çam fıstığı da serpiştirdikten sonra tuz, karabiber ile tatlandırıp servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 30 adet Roma domatesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 adet taze fesleğen

Pesto sos için:

  • 13 adet kuru domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Pişirmek için:

  • 500 mililitre et suyu
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler