Tarif

Bir tencereye su koyun. Bir gece önceden ıslattığınız kuru fasulyeleri bu suya ekleyip tencerenin kapağını kapatarak haşlanmaya bırakın. Şerbet için başka bir tencereye 500 ml su dökün. Üzerine toz şekeri ekleyip şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırın. Haşlanmış kuru fasulyeleri suyunu süzerek tencereden çıkartın. Kaynayan şekerli suya haşlanmış fasulyeleri atın. Şekerli su şerbet kıvamına gelinceye kadar fasulyelerle birlikte pişirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Şekerlenen kuru fasulyeyi şerbetten çıkartıp yağlı kağıda yayın. Fırına vermeden önce çıtırlaşması için üzerine toz şeker serpin. Dilerseniz susam da atarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.

90 dereceye ayarlanmış fırına verin. Fırında 30 dakika bıraktıktan sonra çıkartıp soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 250 gram kuru fasulye
  • 1 ölçü su
  • 250 gram toz şeker
  • 500 mililitre su
  • 1 tutam susam

Benzer Tarifler