Kuru Fasulye Sufle - Ruşa

Kuru Fasulye Sufle - Ruşa

Tarif

Yumurta ve pekmezi yaklaşık 5 dakika çırpın. Ardından, kuru fasulyeyi püre haline getirin ve yumurta ve pekmezi çırparak elde ettiğiniz harca ekleyin. Daha sonra çikolata hariç diğer malzemeleri de harca ekleyip yaklaşık 10 dakika – harcınız ne çok katı ne de çok sıvı bir kıvam alıncaya kadar- çırpın. Bu sırada sütlü çikolatanızı benmari usulü eritip bir kenara alın. Harcınızı orta büyüklükteki çembere alın ve fırında, 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Son olarak çemberden çıkarttığınız suflenizin üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı gezdirin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gram pekmez
  • 30 gram tahin
  • 50 gram zeytinyağı
  • 200 gram kuru fasulye
  • 100 gram fındık
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 40 gram un

Benzer Tarifler