Kuru İncirli Kuzu Yahni

Kuru İncirli Kuzu Yahni
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 31 Ekim saat 11:00 | Cumartesi 31 Ekim saat 14:52

Tarif

İncirler ortadan ikiye bölünür.

Kuzu kol, kuşbaşı şeklinde kesilir.

Tencerenin altı açılır. (Bakır tencerede veya altı kalın tabanlı çelik veya döküm tencere)

Etin üzerine tuz serpilir. (muhurlenmesi ve suyunu içinde saklaması için) (et oda sıcaklığında olmalı)

Tencere ısındığında 2 yemek kaşığı kadar sadeyağ koyulur.

Yağın üzerine bir miktar tuz eklenir.(yağın daha çok ısınmasını engellemek için)

(Et 1  ise kap 2 kat büyüklüğünde olmalı)

Et iki aşamalı pişirilir. Önce birinci part kavrulur ve kenara alınır. Ardında  ikinci part pişirilir ve kenara alınır.

(İncir, havuc ve soğan bir oranda ise, et iki katı oranında olmalı. Örn:bir avuç incir var ise et iki avuç gibi)

Tencerenin altı kısılırve pişme sırasına göre sebzeler tencereye alınır.

Mevcut yağın içine arpacık soğanlar konulur. Tuz karabiber serpilir. (üzerine yapışsın, dibini su ile deglaze edeceğiz. Bir 5 dk bu şekilde kalıyor)

Havuçlar ilave edilir. Kavurmaya devam edilir.

Daha sonra kereviz sapı veya defne yaprağı eklenir.Deglaze edilir. Tencerenin altı kısılır.

(Kereviz yaprağı konulmaz, sap her zaman daha dengelidir, yaprak daha tuzludur)

5 dk kısık ateşte kaldıktan sonra ateş yükseltilir ve içerisine incirler eklenir.

Biraz kavrulur ve karıştırılır.

(Glaze - şeker tuz ve su ile parlatma tekniği Fransız teknigi

Elma sirkesi ile yeniden deglaze edilir ve akabinde bir parça bal eklenir

Biraz karıştırılıp etler eklenir ve altı kısılır.

Malzemeler

  • İncir
  • Kuzu kol
  • Havuç
  • Arpacık Soğan
  • Kereviz sapı
  • Defne yaprağı
  • Sadeyağ
  • Bal
  • Elma Sirkesi
  • Kuru incir
  • Tuz
  • Karabiber

Benzer Tarifler