Tarif

Bisküvi, file badem,ince ince doğranmış kuru incir ve rendelenmiş muskatı robottan geçirin. Tavada Sana’yı eritip, karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün ve 180 derece fırında 5 dakika pişirin.

Yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine labne, un, krema ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı daha sonra hamurun üzerine dökün ve fırınlayın. Önce 210 derecede 10 dakika, sonra 160 derecede 50 dakika pişirin.

Bir gece buzdolabında bekletin. İncir reçeli ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Malzemeler

Taban için:

  • 1 paket tahıllı bisküvi
  • 100 gram Sana
  • 50 gram badem
  • 40 gram kuru incir
  • 1 ölçü müskat

İç harcı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 400 gram labne peynir
  • 1 çay bardağı un
  • 200 gram krema
  • 1 paket vanilin

Süsleme için:

  • 1 su bardağı incir reçeli

Benzer Tarifler