Tarif

Kuru patlıcanların üzerindeki tozu alabilmek için patlıcanları bir kasenin içine koyup üzerini su ile doldurun. 1-2 dakika durulanmaya bırakın.

Tencereye sıcak su ekleyip altını yakın, içine kuru patlıcanları ekleyin ve kapağını kapatarak patlıcanlar yumuşayana dek kaynamaya bırakın. Yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Kıymayı ayrı bir kaseye koyup üzerine pirinç ve salçayı ekleyin.

Soğanların kabuklarını soyup küçük küplere doğrayın ve kıymaya ilave edin.

Kıymayı elinizle yoğurarak iyice karıştırın, tuzu ve haşlanmış nohudu da ilave edip son bir kez daha yoğurun.

Kuru patlıcanları sudan alın ve hazırlanan iç harç ile doldurun. Ağız kısımlarını bastırarak kürdan ile diker gibi kapatın. Böylece patlıcanların içi pişerken harcın dışarı taşmasını önlemiş olacaksınız.

İçi doldurulmuş patlıcanları tencerenin içine dizin.

Limonun suyunu sıkıp bir kaseye dökün.

Sarımsakları hafifçe ezerek kabuklarını soyun ve dişe gelecek şekilde doğrayın.

Doğranan sarımsakları, kuru naneyi, zeytinyağını ve tuzu kasedeki limon suyuna ekleyip güzelce karıştırın.

Patlıcanların bulunduğu tencereyi ocağa koyup altını yakın, üzerine patlıcanların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin, limonlu karışımı da dökün ve tencerenin kapağını kapatıp fokurdayana kadar yüksek ateşte, fokurdadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

Ayrı bir kasenin içine yoğurdu ve kuru naneyi koyup karıştırın.

Pişen patlıcanları servis tabağına alıp kürdanları çıkartın. Yanında yoğurt sos ile servis edin. 

Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 1 ölçü su
  • 300 gram kuzu kıyması
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet soğan
  • 2 tutam tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Limonlu sos için:

  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Yoğurt sos için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Benzer Tarifler