Kuru ve Taze Mantarlı Bulgur Pilavı

Kuru ve Taze Mantarlı Bulgur Pilavı
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 9 Nisan saat 07:45 | Perşembe 9 Nisan saat 16:00

Tarif

Döküm tencereyi ısıtın ve zeytinyağ ekleyin. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve soteleyin. 

Pırasa ve yeşil soğanları, tuz ve  karabiberi ekleyerek karıştırın.

Su içerisinde beklettiğiniz mantarları küp küp doğrayın.

Yeşilliklerin üzerine bir parça sadeyağ ekleyin ve soteleyin.

Mantarları kenara ayırın ve ortaya bulgurları ekleyin. Bir tutam tuz ekleyin ve tane tane oluncaya kadar kavurun.

Hafif üzerini geçecek kadar tavuk suyu ve mantarların beklemiş olduğu suyu ekleyin.

Su kaynamaya başladıktan sonra ateşi en kısığa alın. Suyunu çekene kadar pişirin.

 

Bakır tavayı ocağa alın. Isındıktan sonra tereyağ ekleyin.

Tuz, karabiber ekleyin.

Ateş iyice yükseldiğinde mantarları ekleyin.

Üzerine yeşillikleri ekleyin. Bu karışım piştikten sonra pilavın üzerine dökün.

Ayrı bir yerde maydanoz ve yeşil soğan doğrayın ve pilavın üzerine serperek servis edin.

 

Malzemeler

Zeytinyağ

Soğan

Pırasa

Yeşil soğan

Tuz

Karabiber

Bulgur

Mantar

Sadeyağ

Tereyağ

Tavuk suyu

Benzer Tarifler