İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kuru Yemişli Çikolata Kaplı Kurabiye

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Tart hamuru:

    Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

    Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Yumurtayı çırpın.

    Un, vanilya çekirdeği, tereyağı, şeker ve yumurtanın yarısını yoğurup hamur yapın. (Yumurtanın geri kalan kısmı kullanılmayacak.) Hamuru düzleştirin, streç filme sarın ve buzdolabında dinlendirin.

    Unlu bir zemin üstünde hamuru 3 milimetre inceliğinde açın. Kurabiye kalıplarıyla halka şeklinde parçalar kesip fırın tepsisine dizin.

    Bunları yaklaşık 10 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin.

    Kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  2. Prev2/4Next

    Marzipan:

    Bademleri pudra şekeri, gül suyu ve yumurta akıyla birlikte mutfak robotunda çekin. Marzipanı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

    Marzipanı, üstüne pudra şekeri serpiştirilmiş bir tezgahın üstünde beş milimetre kalınlığında açın.

    Küçük kurabiye kalıplarıyla halka hâlinde parçalar çıkarın.
  3. Prev3/4Next

    Jöle:

    Çam fıstıkları hariç tüm kuru yemişleri fırında beş dakika kavurun.

    Jelatini suda ıslatın.

    Su, şeker, limon suyu ve kayısı reçelinin çoğunu kaynatın. Jelatinin suyunu süzüp reçelli karışıma ekleyin.

    Tüm kuru yemişleri, kızılcıkları ve portakal şekerlemelerini jöleyle karıştırın.
  4. Prev4/4Next

    Kuru yemişli çikolata kaplı kurabiyeler:

    Çikolatayı eritin.

    Kalan reçeli tüm kurabiyelerin üstüne dağıtın ve üstlerine marzipan parçaları koyun.

    Kurabiyeleri kuru yemişli jöleyle kaplayıp jöle karılaşana dek buzdolabında ya da buzlukta bekletin.

    Kurabiyeleri iki çatal kullanarak erimiş çikolatalara batırın. Kuru yemişlere çikolata değdirmeyin. Bir tepsiye dizip sertleşmelerini bekleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen