Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 6 Temmuz saat 06:50 | Pazartesi 6 Temmuz saat 11:25

Tarif

Hazırlanışı:

Tart Hamuru:

Fırını önceden 170 dereceye ısıtın.

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Yumurtayı çırpın.

Un, vanilya çekirdeği, tereyağı, şeker ve yumurtanın yarısını yoğurup hamur yapın. (Yumurtanın geri kalan kısmı kullanılmayacak.) Hamuru düzleştirin, streç filme sarın ve buzdolabında dinlendirin.

Unlu bir zemin üstünde hamuru 3 milimetre inceliğinde açın. Kurabiye kalıplarıyla halka şeklinde parçalar kesip fırın tepsisine dizin.

Bunları yaklaşık 10 dakika, hafif kahverengileşene dek fırında pişirin.

Kurabiyeleri soğumaya bırakın.

Marzipan:

Bademleri pudra şekeri, gül suyu ve yumurta akıyla birlikte mutfak robotunda çekin. Marzipanı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Marzipanı, üstüne pudra şekeri serpiştirilmiş bir tezgahın üstünde beş milimetre kalınlığında açın.

Küçük kurabiye kalıplarıyla halka hâlinde parçalar çıkarın.

Jöle:

Çam fıstıkları hariç tüm kuru yemişleri fırında beş dakika kavurun.

Jelatini suda ıslatın.

Su, şeker, limon suyu ve kayısı reçelinin çoğunu kaynatın. Jelatinin suyunu süzüp reçelli karışıma ekleyin.

Tüm kuru yemişleri, kızılcıkları ve portakal şekerlemelerini jöleyle karıştırın.

Kuru Yemişli Çikolata Kaplı Kurabiyeler:

Çikolatayı eritin.

Kalan reçeli tüm kurabiyelerin üstüne dağıtın ve üstlerine marzipan parçaları koyun.

Kurabiyeleri kuru yemişli jöleyle kaplayıp jöle karılaşana dek buzdolabında ya da buzlukta bekletin.

Kurabiyeleri iki çatal kullanarak erimiş çikolatalara batırın. Kuru yemişlere çikolata değdirmeyin. Bir tepsiye dizip sertleşmelerini bekleyin.

 

Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram şeker

Marzipan için:

  • 150 gram badem
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1 adet yumurta beyazı

Kuru yemişli jöle için:

  • 75 gram Pekan cevizi
  • 75 gram ceviz
  • 75 gram fındık
  • 75 gram kabuklu badem
  • 50 gram çam fıstığı
  • 2 adet jelatin yaprağı
  • 50 gram portakal kabuğu şekerlemesi
  • 50 gram kuru kızılcık
  • 100 mililitre su
  • 60 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 gram kayısı reçeli

Süsleme için:

  • 300 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler