İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kurutulmuş Balıklı Ekmek

Oylama 0/5
İşe hamuru yapmak için malzemeleri karıştırarak başlayın. Un ve şekeri geniş bir kaseye koyun, tuz, kekik ve toz biberle çeşnilendirin. Ardından tek tek yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Mayayı da ekleyerek, hamur kıvama gelene kadar çırpın. Şimdi un serptiğiniz hamurunuzu açmaya başlayabilirsiniz. Hamur elinize yapışmadığında hazırdır. Şimdi hamurdan top yapın ve bir kaseye koyun. Üstünü bezle örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Şimdi aslında sadece domates sosundan ibaret olan içi hazırlamaya başlayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve doğranmış sarımsak, soğan ve defne yaprağını 3-5 dakika boyunca karıştırarak kızartın. Ardından domatesleri doğrayın, pişirmek üzere tavaya atmadan önce çekirdeklerini çıkarın. Domates püresini ve domatesin ekşiliğini almak için bir tatlı kaşığı şekeri ekleyin. Pişmeye başladığında beyaz şarap ekleyin, kapağını kapatın ve 8-10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

Bu sırada kurutulmuş uskumruları hazırlamaya başlayın. Kılçığını ve başını çıkarın, sadece sade et kalsın. Üstüne zeytinyağı gezdirin ve kekik, mercanköşk ve biberle çeşnilendirin.

30 dakikalık dinlendirmenin ardından kaseden hamuru alın ve ikiye bölün. Parçalardan birini, zeytinyağıyla yağladığınız pişirme tepsisinin tabanını kaplayacak kadar esnetin. Hamurun üstüne domates sosunu koyun, onun üstüne de hamuru kaplayacak şekilde uskumruları. Daha sonra bunun üstüne de hamurun diğer yarısını koyun, tepsinin tamamını kaplayın. Son olarak zeytinyağı gezdirin, mercanköşk serpin ve önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişirin.

Ekmek sıcak ya da soğuk yenebilir. Lezzetli hafif bir akşam yemeği için harika bir seçenek. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho