İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kuş Üzümü ve Mantar Dolgulu Krep

Oylama 0/5

Krem peyniri çukur bir karıştırma kabının içine koyun.

Beyaz peyniri içine elinizle parçalayarak ekleyin, kremayı da ilave edin.

Peynirleri çatalla ezerek birbirine yedirin. Karışım git gide sertleşirse biraz daha krema ilave edin. Beyaz peynirleri tamamen ufalayıp pürüzsüz bir karışım elde etmekten kaçının.

Karışımı kullanana dek buzdolabında bekletin.

Krep hamurunu hazırlamak için başka bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırıp çırpın.

İçerisine eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar çırpın. Sütünü ilave edin. Yavaş yavaş çırparak unu da ilave edip çırpın. Akışkan ama kıvamlı bir harç elde ettiğiniz zaman krep hamuru tamam demektir. Kıvam çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.

Krep tavasını ateşe koyup içine birkaç damla zeytinyağı dökün ve yağı kağıt havlu yardımıyla yayın.

Kepçe yardımıyla krep harcından alıp tavaya yayın. Tavayı hafifçe sallayın, krep hamuru içinde oynamaya başlayıp hafif renk alınca çevirip öteki yüzüne de pişirin. Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

İç malzemeyi hazırlamak için ayrı bir tavayı ocağa koyup içine zeytinyağı ve tuz ilave edin.

Soğanı küçük küçük doğrayın.

Mantarları ortadan ikiye kesip dilimleyin.

Isınan tavaya soğanları koyup soteleyin, soğan hafif yumuşayınca mantarları da ilave edin.

Bir bezin içerisine cevizleri koyup bezi kapatın ve elinizle vurarak cevizleri ufalayın. Dilerseniz bu işlemi havanda da yapabilirsiniz.

Ufalanan cevizleri de tavaya ilave edip karıştırın. Kuş üzümünü de ekleyin. Tüm malzeme yumuşayıp lezzetleri birbirlerine geçene kadar soteleme işlemini sürdürün.

Fesleğenleri kabaca doğrayın, kekikleri de ince kıyın ve iç harcın içine ekleyin.

Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kremayı ilave edip tekrar karıştırın. Tavayı ocaktan alın.

Hazırladığınız krep hamurlarının içerisine iç malzemeyi paylaştırın. Krepleri rulo şeklinde sarın. Dışa taşan ve kenarda kalan fazla krep kısımları bıçakla keserek düzeltin.

Hazır olan krepleri servis tabağına alın.

Dolaptaki peynir sosunu çıkartıp içine sızma zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

Peynir sosundan kaşıkla alarak tabaktaki kreplerin üzerine yerleştirin. Dilerseniz sosu yanında da servis edebilirsiniz. Krepleri taze kekik yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza