Tarif

Patatesleri soyup haşlayın ve büyük küpler halinde kesin. Kırmızı soğanı ince ince dilimleyin, taze soğanları yeşili dahil ince ince doğrayın, domatesleri ise dörde bölün. Kuşkonmazların gövdelerini soyun ve tereyağıyla beraber bir tavada kuşkonmazları soteleyin. Patatesi, soğanı, taze soğanı, domatesi bir karıştırma kabına alın ve üzerine sos malzemelerini ekleyip güzelce karıştırın.

Servis tabağına patates salatasını alın ve üzerine kuşkonmazları ekleyip fesleğen serpiştirerek servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet taze kuşkonmaz
  • 7 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 10 adet çeri domates
  • 1 yarım demet taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 4 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Benzer Tarifler