Kuşkonmazlı Peynirli Dilim

Kuşkonmazlı Peynirli Dilim
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Salı 31 Mart saat 01:55 | Salı 31 Mart saat 05:05

Tarif

Hazırlık:

Kuşkonmazlı Peynirli Dilim:

Fırını 230 dereceye getirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde dolma biberleri kararana kadar 10 dakika pişirin. Sonra kapalı bir fırın poşetinde 10 dakika pişirin. Bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Kuşkonmazın kökünü kesin ve tencerede 4 dakika pişirin. Kuşkonmazı tencereden çıkarın ve buzlu suda soğutun. Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Brie peynirini 5 milimetre kalınlığında dilimlere ayırın. Biberlerin kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri soğan, sarımsak ve biraz zeytinyağıyla püre hâline getirin, tuz ve karabiber serpin. Fırını 200 dereceye getirin. Milföy hamurunun buzunu çözdürün. Dilimleri üst üste koyun ve 40x40 santimetrelik bir kare hâline getirin. Milföy hamurunu pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun kenarına birer santimetre aralıkla kesik atın ve ortasına çatalla ufak bir delik açın. Bu sayede kenarlar içinden daha çok kabaracaktır. Hamurun içine biber harcını yayın, üstüne Brie peyniriyle kuşkonmazı koyun. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Dilimi fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin.

Rokalı Sos:

Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Havanda rokayı, çam fıstığını ve sarımsağı dövün. Zeytinyağı dökün, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Kuşkonmazlı peynirli dilimi rokalı sosla servis edin.

Malzemeler

Kuşkonmazlı peynirli dilim için:

  • 4 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet yeşil kuşkonmaz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram Brie peyniri
  • 5 dilim milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Rokalı sos için:

  • 1 diş sarımsak
  • 75 gram roka
  • 40 gram çam fıstığı
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler