İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kuşkonmazlı Peynirli Dilim

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Kuşkonmazlı peynirli dilim:


    Fırını 230 dereceye getirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinde dolma biberleri kararana kadar 10 dakika pişirin. Sonra kapalı bir fırın poşetinde 10 dakika pişirin. Bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Kuşkonmazın kökünü kesin ve tencerede 4 dakika pişirin. Kuşkonmazı tencereden çıkarın ve buzlu suda soğutun. Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Brie peynirini 5 milimetre kalınlığında dilimlere ayırın. Biberlerin kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri soğan, sarımsak ve biraz zeytinyağıyla püre hâline getirin, tuz ve karabiber serpin. Fırını 200 dereceye getirin. Milföy hamurunun buzunu çözdürün. Dilimleri üst üste koyun ve 40x40 santimetrelik bir kare hâline getirin. Milföy hamurunu pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun kenarına birer santimetre aralıkla kesik atın ve ortasına çatalla ufak bir delik açın. Bu sayede kenarlar içinden daha çok kabaracaktır. Hamurun içine biber harcını yayın, üstüne Brie peyniriyle kuşkonmazı koyun. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Dilimi fırında kızarana kadar 15 dakika pişirin.
  2. Prev2/2Next

    Rokalı sos:

    Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Havanda rokayı, çam fıstığını ve sarımsağı dövün. Zeytinyağı dökün, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Kuşkonmazlı peynirli dilimi rokalı sosla servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen