Tarif

Önce balığı temizleyin. Karnını yarın ve iç organlarını çıkartın. Güzelce suda yıkayın ve havlu kağıtla kurulayın. Ekmeği bir kasede ufalayın ve tuz ekleyin. Başka bir kaseye yumurtaları kırın ve şöyle bir çırpın. İlk olarak balığı tuzlayın ve önce yumurtaya sonra da ekmeklere batırın. Elinizin topaklanmaması için bir elinizle balığı yumurtaya, diğeri ile ufalanmış ekmeklere batırın.

Balıkları tavada tereyağıyla kızartın ve kızardıktan sonra fazla yağı emmesi için havlu kağıt üzerine koyun.

Dilerseniz Patates Şeritleri ve Sos ile servis edebilirsiniz.


Malzemeler

  • 350 gram taze ringa balığı
  • 1 miktar tereyağı

Kaplaması için:

  • 2 adet yumurta
  • 175 gram çıtır çavdar ekmeği (ekşi)
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler