Tarif

Lahanayı iri parçalar hâlinde kesin. Daikon turpunu ve havucu rendeleyin veya şeritler hâlinde kesin.

Macun malzemelerini blender kullanarak homojen kıvama getirin.

Daikon turpu ve havuç şeritlerini ve lahana parçalarını bir kasede karıştırın. Gochugaru, taze soğan ve macunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Hava almayan bir kapta buzdolabında saklayın. Bir hafta içinde kimchi fermente olduğu zaman aroması yoğunlaşacaktır.

Malzemeler

  • 1 adet Milano lahanası
  • 1 tutam tuz
  • 1 yarım su bardağı Kore usulü chili parçaları
  • 150 gram daikon turbu
  • çubuklar hâlinde kesilmiş
  • 1 yarım demet ince kıyılmış taze soğan
  • 1 adet havuç
  • ince şeritler hâlinde kesilmiş

Macun için:

  • 1 adet çeyrek soğan
  • doğranmış
  • 4.5 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 adet elma
  • 3 yemek kaşığı küçük karides macunu
  • 3 yemek kaşığı pilav
  • 1.5 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 adet misket limonun suyu
  • 4.5 tatlı kaşığı şeker

Benzer Tarifler